11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Osveta Pink Panthera (Revenge Of The Pink Panther, 1978.)

Više od autora

- vl promo-fkf_osveta-pink-panthera_revenge-of-the-pink-panther_1978_ST

Ne smijete si dopustiti ni jednu jedinu pogrešku ako ne želite osjetiti ‘Osvetu Pink Panthera’! Francuski kriminalac Phillip Douvier (Robert Webber) ima ozbiljan problem. Naime, nitko ga od njegovih kolega ne smatra vrijednim poštovanja, pa stvari odluči promijeniti naredbom da se ubije inspektor Jacques Clouseau (Peter Sellers), kojeg cijeli svijet smatra istražiteljskim genijem, osim inspektora Dreyfusa (Herbert Lom).

fkf_osveta-pink-panthera_revenge-of-the-pink-panther_1978_posterZahvaljujući neočekivanom spletu okolnosti, bomba u Clouseauovu automobilu raznese nekog kriminalca, a ne inspektora, ali zbog nemogućnosti identifikacije tijela, svi misle kako je slavni inspektor mrtav. Želeći ostati u potaji, kako bi lakše otkrio tko ga je i zašto pokušao ubiti, Clouseau nabavlja informacija od vjernoga Cata (Burt Kwouk) i Douvierove bivše tajnice i ljubavnice Simone (Dyan Cannon).

Peti nastavak popularnoga serijala o Pink Pantheru, film ‘Osveta Pink Panthera’ bio je posljednji izdanak u kojem je glavnu ulogu ostvario legendarni Peter Sellers. Naravno, Sellers je i ovdje glavni motor cijelog filma, neusporediv komičar, majstor improvizacije i prerušavanja, osovina koja duhovit i zabavan zaplet čini još duhovitijim i zabavnijim. Slavni redatelj Blake Edwards također nije ni u petom nastavku izgubio ništa od svoje umješnosti, tako da ‘Osveta Pink Panthera’, i gotovo četrdeset godina nakon što je snimljena, još jamči prvorazrednu komediju.

TRAILER: REVENGE OF THE PINK PANTHER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno