Planinari Planinarskog Društva Frankopan iz Andrijaševaca, lijep i sunčan vikend, 23. i 24. studenoga, proveli su u Vojvodini gdje su sudjelovali u čak dva planinarska događaja.
Prvi dan izleta, u subotu, posjetili su Sombor gdje se održavao tradicionalni Planinarski bal i obilježavalo 70 godina postojanja Planinarskog društva “Sombor”. Nazočili su svečanoj sjednici Skupštine PD “Sombor”, koje im je je, kao dobar domaćin osiguralo i turističkog vodiča kako bi se upoznali s gradom i njegovim znamenitostima, među ostalim i s mjestom na kojem je prvi put Ernest Bošnjak koristio pokretnu kameru za snimanje filma, čak godinu dana prije nego li je kamera na taj način korištena u Hollywoodu. Nakon Sombora u subotu je uslijedio i odlazak u Suboticu, šetnja gradom te posjet Palićkom jezeru.
U nedjelju su planinari Fankopana sudjelovali u 6. memorijalnom pohodu Subotičkom pješčarom “Mihajlo Kampoš”. Domaćin je bila udruga ljubitelja prirode “Poželi želju”. Sudionici su mogli hodati ili trčati staze od 12 ili 24 km uz ugodno druženje s planinarima iz domaćeg i drugih gostujućih društava. Na povratku kući planinari su posjetili još i Apatin.
Aktivnosti planinarskog društva “Frankopan” možete pratiti na Facebook profilu, stranici društva, web adresi www.pdfrankopan.com, a zainteresirani za članstvo mogu se obratiti predsjednici društva Dragici Šibenik (099/516-1427) ili se obratiti u sjedište društva u Andrijaševcima u pivnici “The White Boar”.