Na ekipnom i pojedinačnom prvenstvu Hrvatske održanom u Puli AKOSI Vinkovci nastupili su s njihova četiri člana kluba. Kući su se vratili s 5 osvojenih odličja i to s 2 zlatne, 2 srebrne i 1 brončanom medaljom s tim da su postavljena i 2 državna rekorda od strane AKOSI-a Vinkovci.

Državne prvakinje postale su Eva Blažević u bacanju koplja F-33-34-55-56 (13.30 m) i Ivana Purkić F-46 s bačenih 19.68 metara što je novi državni rekord. Eva je ostvarila i drugi najbolji rezultat u bacanju diska F-56-57 i okitila se s još jednim srebrnim odličjem. Marin Županović osvojio je srebro u bacanju kugle F-54-55-57 sa 6.80 metara te broncu u koplju F-33-53-54-57 s bačenih 15.92 metara što je također novi državni rekord. Četvrti vinkovački predstavnik, Tomislav Šarac, ostvario je 5. mjesto u koplju i 6. mjesto u kugli.

Samo natjecanje bilo je predviđeno za početak godine, no zbog epidemiološke situacije odgođeno je za kraj mjeseca rujna što je malo neuobičajeno. “Naši sportaši prilagodili su se cjelokupnoj situaciji i u konačnici postigli odlične rezultate. Uz standardnu reprezentativku, Evu Blažević, koja je od prije vlasnica državnog rekorda, po prvi put državne rekorde ostvarili su i Marin Županović i Ivana Purkić te smo time dobili još jedan dobar niz sportaša koji su spremni ostvarivati vrhunske rezultate. Te vrhunske rezultate nije bilo lagano ostvariti u ovom razdoblju epidemije jer natjecanja nije bilo. No, organizirali smo klupsku atletsku ligu kako bi naši sportaši ostali u dobroj formi i spremni dočekali ovo održano natjecanje u Puli”, izjavio je predsjednik AKOSI-a Dalibor Pavić. Nakon kraćeg odmora članovi AKOSI-a Vinkovci kreću s bazičnom pripremom te se nastavljaju pripremati za sljedeću godinu kada će, nadamo se, biti novih natjecanja. “Nadam se da će nam epidemiološka situacija dozvoliti da se natjecanja počnu održavati već u trećem mjesecu sa zimskim državnim prvenstvom u Splitu nakon kojeg slijede međunarodna natjecanja. Sva ta natjecanja su u prvom dijelu godine jer nam je sljedeća godina paraolimpijska godina gdje će se svi naši sportaši pokušati približiti normama za velika natjecanja, a prije svega tu mislim na paraolimpijske igre u Tokiju”, istaknuo je Dalibor Pavić. U ekipnom poretku AKOSI Vinkovci zauzeo je 9. mjesto s ukupnih 1736 osvojenih bodova.