19 C
Vinkovci
Subota, 2. srpnja 2022.

Peta Koordinacija u znaku pomoći Ukrajini, osiguravanju školske prehrane i digitalnih rješenja

Više od autora

- vl promo-

Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Peta Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko – srijemske županije održana je danas u Velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru.

Na dnevnom redu bila je Humanitarna pomoć ukrajinskoj Zakarpatskoj regiji o kojoj je Koordinaciju izvijestio župan Damir Dekanić. “Županija je pokrenula inicijativu prikupljanja pomoći te ju uputila općinama od kojih se 80% odazvalo”, rekao je župan Dekanić dodavši kako će iznos pomoći u hrani i u drugim potrepštinama iznositi oko 250 tisuća kuna, a Županija i Općine će u financiranju sudjelovati s onoliko sredstava koliko su ponudili na početku akcije prikupljanja.

“Ponude za proizvode dobili smo od nekoliko domaćih trgovačkih lanaca, a pri odabiru artikala koje će otići put Ukrajine vodili smo se potrebama koje nam je iskazao ukrajinski veleposlanik Vasil Kyrylych”, pojasnio je Dekanić.

Na Koordinaciji se osim o pomoći Ukrajini razgovaralo i o osiguravanju školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za sljedeću školsku godinu UŽINA ZA SVE te o mogućnosti financiranja projekata kroz otvorene pozive i pozive u najavi.

Osim toga, bilo je riječi i o mogućnosti korištenja digitalnih rješenja u poljoprivredi, okolišu i primarnoj infrastrukturi na području Vukovarsko – srijemske županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno