PK “Orion” zauzeo 6. i 7. mjesto na ekipnom C Prvenstvu Hrvatske

1297

Plivačice i plivači Plivačkog kluba “Orion” odmjerili su snage s klubovima C skupine prema kriterijima HPS-a na ekipnom C Prvenstvu Hrvatske održanom u Rijeci 5. i 6 lipnja 2021. Na natjecanju svaku je disciplinu otplivalo po dva predstavnika kluba te su se plivale dvije štafetne utrke nakon čega su se zbrojili svi skupljeni bodovi.

Za žensku ekipu “Oriona” plivale su Tonka Kovačević, Laura Matić, Iva Čorak, Adela Matošević, Martina Rajković i Klara Grgić koje su zauzele 6. mjesto od 12 ekipa s ostvarenih 8.953 boda.

Muška ekipa bila je manja za jednog člana, a plivali su Alojzije Ćaleta, Marko Jurić, Nikola Ćaleta, Matej Pfaf i Dorian Vugrek dok ih je Marin Svilar bodrio s tribina jer je na oporavku od operativnog zahvata uslijed sportske ozljede. Muška petorka doplivala je do 7. mjesta u konkurenciji 15 klubova s ostvarenih 11.150 bodova.

Trenerica Maša Pešec izrazila je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima ženske i muške ekipe koje su se našle u „zlatnoj sredini“. Istaknula je kako bi rezultati bili zasigurno i bolji da su bili u punom sastavu i da ih nisu pratile ozljede i bolesti u zadnje vrijeme.

Već ih sljedeći vikend čeka novo natjecanje u Dubrovniku i prilika da se pokažu u još boljem svijetlu.