Produženi vikend članovi Planinarskog društva Frankopan iz Rokovaca i Adrijaševaca proveli su na Jadranu. Gostujući kod prijateljskog društva Belveder u Biogradu na moru, puna tri dana iskoristili su za uspon po južnom Velebitu i obilazak mjesta stradanja vatrogasaca na Kornatima.

Foto: PD Frankopan

Ovoga puta osvojili su vrhove Vlaški grad, Sveto Brdo, Tulove grede, Crnopac te na Kornatima, vrh Metlina. Posjet hrvatskom Nacionalnom parku Kornati iskoristili su za prvo ovogodišnje kupanje u moru, ali i odavanje počasti dvanaestorici hrvatskih vatrogasaca na mjestu stradanja 2007. godine. Na mjestu tragedije postavljeni su dvadeset metarski križevi od suhozida, po jedan za svaki izgubljeni život, njih 12.

Foto: PD Frankopan

Umjesto nedjeljnog uspona na vrh Zira, od kojeg su odustali zbog kiše, planinari Frankopana posjetili su Zavičajni muzej i muzej planinarstva u Ogulinu.

Ovim putem ponovno upućuju otvoren poziv svim rekreativcima koji žele planinariti s njima javiti se predsjednici društva Dragici Šibenik na telefon 099 516 14 27, u sjedište društva “The White Boar”, porukom na stranicu društva ili porukom na osobni Facebook profil Dragica Šibenik.

Foto: PD Frankopan
Foto: PD Frankopan