25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Ples je nešto univerzalno što nas stavlja u posebnu dimenziju

Više od autora

- vl promo-

Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Danas se diljem svijeta obilježava Svjetski dan plesa, a mali plesači vinkovačkog Kreativnog centra Twist pobrinuli su se da korzo bude ispunjeno pjesmom, plesom i smijehom. S početkom u 11 sati svojim su sugrađanima pripremili pravi mali glazbeno- plesni spektakl, a kroz šest točaka pokazali su što su učili zadnjih tri mjeseca.

Kreativni centar broji 15 odraslih članova i 12 djece, a predsjednik Centra Borna Pest nada se kako će se taj broj povećati, što potvrđuju brojni upiti okupljenih na koji im se način mogu pridružiti. „Jedan trening izgleda kao svaki sportski trening. Počinje sa zagrijavanjem, a onda ja procijenim za što su moji plesači raspoloženi i onda se bacamo na posao”, opisao je kako izgleda njihovo druženje Borna Pest poslavši snažnu poruku.

„Ljudi, plešite! Mislim, svi mi plešemo. Nekad ispred, a nekad iza kamera, odnosno očiju. Ples je nešto univerzalno što nas stavlja u neku posebnu dimenziju i naše tijelo počinje vibrirati kao svemir. To ljudi stvarno trebaju osjetiti jer kada plešeš i da te slijep vidi, onda je to prava stvar”, poručio je predavši riječ svojim plesačima.

„Za ples smo se odlučile jer nam se oduvijek činio zanimljiv i izgleda baš lijepo. Ovo nam je prvi put da nastupamo, a najdraže nam je kad smo svi skupa zajedno”, opisale su svoju ljubav prema plesu Ema Pejić i Dina Kovačević.

Svojim su plesom privukli svakoga tko je danas prolazio korzom. Bilo je tu mama i tata malih, kreativnih plesača, ali najbrojniji su ipak bili gimnazijalci koji su se rado odazvali Borninom pozivu i sa stilom odradili koreografije na pjesme Macarena i Jerusalema.

„Zahvaljujem im se što su došli, što su nam pokazali što rade i koji trud ulažu. Mislim da nam nakon ovih izazovnih vremena svima treba malo zabave i veselja. Pozivam sve uživati i plesati gdje god stignu. Lijep je dan, dođite svi na korzo i proslavite Svjetski dan plesa”, zahvalila se današnjim sudionicima pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca Marija Liščić Drmić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno