1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Plovidba svijetom mašte kao nastavak uspješnog projekta Čitanjem po Bosutu

Više od autora

- vl promo-


Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Projekt „Plovidba svijetom mašte” nastavak je prošlogodišnjeg uspješnog projekta „Čitanjem po Bosutu” koji je Općina Andrijaševci pokrenula u suradnja s Osnovnom školom Ivane Brlić – Mažuranić, a bio je namijenjen djeci, mladima i starijima od 54 godine.

Opće je poznato da čitanje utječe na ukupnu kvalitetu života pojedinca, a ono u novom okruženju itekako može biti dodatna motivacija svim ljubiteljima knjige te onima koji tu ljubav još nisu otkrili u sebi ostvariti se kroz projekt.

Iako je čitanje i dalje u fokusu, ovaj puta ciljana su skupina učenici od petog do osmog razreda kojima se želi približiti i osvijestiti navika pisanja, kazivanja i čitanja književnih djela različite forme. Projekt je sufinanciran iz Ministarstva kulture i medija, a sastoji se od tri radionice.

Prva je već održana, a vodio ju je poznati književnik Miroslav Mićanović koji je svoje bogato iskustvo u radu s djecom stekao upravo na ovakvim edukativnim druženjima. Školarci su prvo dobili zadatak napisati kratku poeziju na temu slavonskog zavičaja, a nakon toga su se svi zajedno uputili na mjesnu turističku brodicu na kojoj su, u opuštenom i zabavnom ozračju mirne rijeke Bosut, pročitali svoje pjesničke uratke koje su napisali na radionici.

Upravo je to cilj projekta – poticanje osnovnoškolaca na aktivno sudjelovanje u kulturi, razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju, poticanje učenika na iskazivanje vlastitih stavova te ih u konačnici osposobiti za cjeloživotno učenje. Pokretanjem ovakvih projekata Općina Andrijaševci na dobrom je putu te ciljeve i postići.

U planu imaju još dvije radionice, od kojih će se završna održati krajem lipnja na Festivalu dramskih družina osnovnih škola, u sklopu Dana općine Andrijaševci, odnosno Bosutskih dana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno