Na terenima Teniskog kluba “Vinkovci” odigrani su finalni susreti Županijske ljetne amaterske tenis lige. Kroz ligu je od travnja do listopada cirkuliralo gotovo 130 igrača iz Vinkovaca i okolice, Vukovara, ali i iz Županje, Otoka, Vukovara, pa čak i iz Slavonskog Broda i to u dobi od 15 do 70 godina. Ukupno je odigrano čak 1.069 mečeva.

“Od 2016. godine Tenis klub Vinkovci je počeo s organizacijom i ova ideja se već 4 godine komtuinuirano provodi. U početku je bilo 40, 50 igrača, igranost mečeva je bila 60 do 70 posto, a tijekom godine je bilo 200, 250 mečeva. 2017. i 2018. smo rasli da bismo ove godine imali respektabilan broj igrača koji se kreće od 125 do 130”, rekao nam je voditelj Lige Marinko Ljoljo.

U prvom polufinalu “Masters” turnira u dramatičnom susretu Luka Cener pobijedio je Davora Pajvančića rezultatom 6:3, 5:7, 10:7, dok je u drugom polufinalu Krunoslav Senčić pobijedio Dinka Ljolju rezultatom od 6:4, 7:5. Nakon polufinalnih susreta igralo se veliko finale između Krunoslava Senčića i Luke Cenera. Cener je pobjedio Krunoslava Senčića i slavio rezultatom 5:7, 6:4, 6:4.

U prvom polufinalu Utješnog turnira Filip Rihtar pobijedio je Maria Ezgetu rezultatom 6:1, 6:4, dok je u drugom polufinalu Hrvoje Krmek pobijedio Mateja Vargu rezultatom od 6:4, 3:6, 10:8.

Finalni susret ”Utješnog” turnira odigran je između Filipa Rihtara i Hrvoja Krmeka. Filip je pobijedio sa rezultatom 6:3, 6:3, gdje smo imali priliku vidjeti vrlo kvalitetan meč.

U finalu turnira igrali su otac i sin Marinko i Dinko Ljoljo, dok je s druge strane bio par Željko Mihovilić i Domagoj Bubalo. Nakon puno preokreta slavio je par Mihovilić/Bubalo rezultatom 6:4, 1:6, 10:7.

Također, valja napomenuti da je u prvom dijelu najviše bodova osvojio član Teniskog kluba ”Vinkovci” Josip Peša, te na završnoj svečanosti dobio pehar.

Za ferplay igrače ove godine nagrade su dobili: Kiš Josip, Vicko Mustapić, Nino Pehar, Zdenko Spajić, Aca Dujmić, Marko Šepac, Ivan Ukić, Josip Papac, Stjepan Kvesić i Čopčić Ena.

Nagradu za najteže igrače dobili su Lukić Mario i Leo Zirdum, a najlakše Sente Igor i Kovačević Ivan.

Podjelom pehara i vrijednih nagrada završila je ovogodišnja Županijska ljetna teniska liga.

“Za 2020 godinu planiramo da Županijska ljetna liga prema broju sudionika obuhvati i regionalni prostor Orašje, Šamac i Domaljevac, te da brojimo oko 150 sudionika i odigramo oko 1200 mečeva”, zaključio je Ljoljo.