13 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

Počele prijave za 16. Tovarnički jesenski festival

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Općina Tovarnik ove godine organizira 16. po redu Tovarnički jesenski festival. U dva dana, 30. rujna i 1. listopada, ponovno donosi pregršt događanja čiji će vrhunac biti natjecanje za najtežu bundevu i najdužu tikvu.

„Ovim putem obavještavamo sve potencijalne natjecatelje da prijavnice za sudjelovanje na 16. Tovarničkom jesenskom festivalu mogu preuzeti u prostorijama Općine Tovarnik ili na web-stranici Općine Tovarnik”, pozivaju iz Općine sve zainteresirane da se prijave i to ne samo na natjecanje za najtežu bundevu i najdužu tikvu, nego i za natjecanja u kuhanju pekmeza, kuhanju graha te za izlaganje na štandu kao neizostavnim dijelom ove turističko-zabavne manifestacije.

Ispravno popunjene prijavnice mogu se donijeti najkasnije do 27. rujna u prostorije Općine, nakon čega slijedi objava konačnog broja natjecatelja. Vlasnik najteže bundeve ove godine osvojit će čak sedam tisuća kuna, dok će nagradu od tri tisuće kuna dobiti pobjednici u kuhanju pekmeza i kuhanju graha te onaj tko donese najdužu tikvu.

Foto: Arhiva

Dok čekamo konačan program podsjetit ćemo se kako Tovarnički jesenski festival iz godine u godinu okuplja sve veći broj zaljubljenika u slavonsku tradiciju, ali i sve više sudionika koji okupljene oduševljavaju svojim proizvodima. Nađe se tu velik broj izlagača pekmeza, rakija, likera, vina, bundeva, meda, rukotvorina i drugih proizvoda, posjećen rado bude i sajam poljoprivredne mehanizacije, a dio bogatog programa je i kulturno-umjetnički sadržaj u kojemu sudjeluju KUD-ovi iz naše županije.

U zabavnom dijelu čekaju nas i brojni koncerti naših glazbenih zvijezda. Za sve sudionike i posjetitelje festivala bit će pripremljena prava gastro atrakcija s jelima po promotivnoj cijeni, a besplatno će nakon grahijade moći kušati i najbolji grah. Nema bolje pozivnice za pravi jesenski gastro-zabavni vikend u Tovarniku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno