Danas, 7. svibnja oko 1,15 sati, 25-godišnjak iz Srijemskih Laza upravljao je, pod utjecajem alkohola u organizmu (1,43 g/kg), osobnim automobilom „VW Vento“ vinkovačkih registracijskih oznaka krećući se kolnikom Vinkovačke ulice u Starim Jankovcima. U jednom trenutku vozilo je pomaknuo ulijevo na suprotnu kolničku traku, zatim i na cestovnu bankinu, oborio stup prometnog znaka, nakon čega je vozilom sletio u cestovni kanal i udario u kolnički prilaz obiteljskoj kući, javlja PU vukovarsko-srijemska.

Nakon prometne nesreće, 25-godišnji vozač se osobnim automobilom udaljio s mjesta događaja prometne nesreće, iako je bio dužan o prometnoj nesreći obavijestiti policijsku postaju. Policijski službenici su vozača i osobni automobil pronašli u 1,40 u Srijemskim Lazama.

Za vrijeme upravljanja osobnim automobilom, 25-godišnjak nije koristio sigurnosni pojas te je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena mu je u OŽB Vinkovci, gdje je zadržan na liječenju.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 25-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Podsjećaju i da su na web stranici PU vukovarsko-srijemske objavili stanje sigurnosti u prometu za prva četiri mjeseca 2020. godine na sljedećoj poveznici https://vukovarsko-srijemska-policija.gov.hr/vijesti/sigurnost-cestovnog-prometa-u-prva-cetiri-mjeseca-2020-godine/18791.