Izvor: FB Lampion za Vukovar

Iako se ovogodišnji Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga po prvi puta obilježava kao državni praznik, epidemija koronavirusa ne dozvoljava obilježavanje ovoga dana onako kako je navikla cijela Hrvatska. Grad Vukovar zato je pokrenuo kampanju “Lampion za Vukovar”.

U Vukovar ove godine neće doći more ljudi kako bi odalo počast žrtvi koju je ovaj grad podnio 1991. godine. Kolona sjećanja bit će obilježena maskama na licima i držanjem razmaka. Grad neće biti zatrpan ljudima iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva koji su svoje vrijeme odvojili kako bi se prisjetili svih onih mučnih i tragičnih događaja koji su zadesili grad i njegove ljude te kobne ’91. Međutim, to ne znači kako počast ovoj žrtvi ne možemo odati na jedan drugi način, a za to su se pobrinuli i u Gradu Vukovaru pokrenuvši kampanju „Lampion za Vukovar“.

Građani će moći iz svojih domova na Facebook stranici Lampion za Vukovar doživjeti atmosferu s proteklih Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, pratiti obavijesti i sam program ovogodišnjeg Dana sjećanja, ali i pridružiti se svojim fotografijama ili videima.

“Lampion za Vukovar” kampanja je kojom se građani pozivaju da svojim fotografijama i videima pokažu kako su dane sjećanja na žrtvu Vukovara obilježili u svojim domovima, svojim obiteljima, u svojim gradovima. Želimo znati kako ste vi obilježili ovogodišnji Dan sjećanja na žrtvu Vukovara“, rekla je Lidija Subotić, viša stručna suradnica za odnose s javnošću grada Vukovara.

Pozivaju sve koji se žele pokloniti Vukovaru da to učine ovim putem:

Pošaljite nam fotografije i videe u inbox, na e-mail: odnosi-s-javnoscu@vukovar.hr , objavite na našem zidu ili nas označite u vlastitoj objavi na Facebooku #LampionZaVukovar

Za Instagram:

#LampionZaVukovar #Vukovar #dansjecanja1991-2020 #volimvukovar #vukovargradheroj #vukovar1991 #vukovarusrcu #vukovargradheroja #vukovar2020 #zapamtitevukovar