11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Na pola puta i treći samostalni album Noela Gallaghera!

Više od autora

- vl promo-m_noel-gallagher_na-pola-puta-s-trecim-albumom_ST

Skori zagrebački gost, najvažniji otočki rock autor posljednjih 25 godina, NOEL GALLAGHER, proteklih tjedana sve učestalije priča o radu na novom, trećem albumu.

‘Sad sam na pola albuma. Plan je da ga završim do Božića. To je idealan scenario i onda bih mogao tri mjeseca sjediti besposlen početkom 2017. i gledati veličanstvenu dominaciju Manchester Cityja.’ – izjavio je početkom svibnja dodavši da ‘idealni scenariji imaju naviku potpuno se okrenuti, pa bi mogao i dalje raditi na njemu u ovo vrijeme sljedeće godine’.

Poučen mnogim iskustvima ne priča puno o novom materijalu jer je previše puta čuo da je netko napravio svoj ‘Sgt. Pepper’, ali ističe da je promijenio naviku stvaranja pjesama. ‘Pišem u studiju. Zadao sam si pravilo da neću ući u studio s gotovim pjesmama nego ih stvarati tamo. Zasad su zvučno drugačije, ali i dalje jako melodične.’ Usput je priznao i da je malo ‘posudio’ od Bowieve ‘The Jean Genie’.

Novi, zasad još neimenovani album naslijedit će sjajno izdanje i dobitnika nagrade za Album godine magazine Q ‘Chasing Yesterday’. To izdanje je odmah po objavi zasjelo na prva mjesta na nekoliko britanskih ljestvica, zabilježivši i ulaz u top 10 na američkim top listama. I njegov prethodnik, ‘Noel Gallagher’s High Flying Birds’ zabilježio je fantastične rezultate, prodavši se samo u Velikoj Britaniji više od 780 tisuća primjeraka.

Uz pjesme sa dva solo albuma značajan dio koncertnih set lista i dalje zauzimaju najvažnija djela njegovog opusa i općenito najznačajnije britanske rock himne posljednjih desetljeća – ‘Wonderwall’, ‘Don’t Look Back In Anger’, ‘Masterplan’, ‘Champagne Supernova’, ‘Talk Tonight’, ‘Fade Away’, ‘Digsy’s Dinner’ i mnoge druge koje ćemo čuti i u Zagrebu.

Nastup Noela Gallaghera i High Flying Birdsa na stadionu Šalata 16. kolovoza bit će njegov prvi dolazak u regiju u dosadašnjoj karijeri. Razgovori o dolasku trajali su dugo, ali se uspješno priveli kraju jer je Noel izričito htio nastupati u Hrvatskoj. I dok je potencijalni reunion Oasisa malo vjerojatan omiljen zagrebački otvoreni koncertni prostor svjedočit će izvedbi monumentalnih rock hitova posljednjih desetljeća u izvedbi samog autora.

Ulaznice u pretprodaji iznose 190 kn, a na dan koncerta 220 kn.

VIDEO: IN THE HEAT OF THE MOMENT (SPOT)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno