25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Policija izdala obavijest o sutrašnjem zatvaranju cesta u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-


Temeljem zahtjeva Sportske udruge građana Funkcionalni kružni trening Vinkovci, odobreno je zatvaranje cesta u Vinkovcima radi održavanja utrke pod nazivom „Vinkovački Orion“.

S time u vezi, dana 26. ožujka od 10 do 12 sati za odvijanje cestovnog prometa, u trenucima prolaska trkača, zatvorit će se sljedeće ulice, dijelovi ulica ili cestovne dionice u Vinkovcima: Ulica H. D. Genschera (od raskrižja s Dugom ulicom do Ulice D. Ž. Karle), Duga ulica (do „pješačke zone“), Ulica kralja Zvonimira – Ljudevita Gaja-Lapovačka – A. K. Miošića – Grobljanska ulica Ulica J. Kozarca – pješački most –D. Ž Karle – H. D. Genschera most. Iz policije mole sve vozače i druge sudionike u prometu za strpljenje i poštivanje privremene prometne signalizacije, uputa policijskih službenika na tjelesnom upravljanju prometom, te po potrebi – korištenje obilaznih smjerova u odnosu na obuhvaćene cestovne dionice.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske objavili su i rezultate ROADPOL-ovog Speed Marathon-a u sklopu jučerašnjeg 24-satnog provođenja pojačanog nadzora brzine kretanja vozila tijekom kojeg su policijski službenici na području PU vukovarsko-srijemske utvrdili 40 prekršaja nedopuštene brzine kretanja od ukupno 162 kontrolirana vozila. Gotovo pola utvrđenih prekršaja sankcionirano je na području Postaje prometne policije Vinkovci, a najveća izmjerena brzina je 113 km/h, na izlazu iz Rokovaca prema Vinkovcima, kod 26-godišnje vozačice osobnog automobila iz Cerne.

Za provođenje pojačanog nadzora brzine kretanja vozila korišteni su svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika. Lokacije odabrane za ovu aktivnost određene su sukladno prijedlozima građana, uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prekršaji i prometne nesreće. Predložene lokacije koje građani smatraju „rizičnima“, a koje nisu bile obuhvaćene ovom akcijom, policijski službenici nadzirat će u okviru svojih svakodnevnih zadaća.

Kako bi spriječili događanja najtežih prekršaja i prometnih nesreća, policijski službenici će i nadalje prioritetno utvrđivati prekršaje nedopuštene brzine kretanja vozila, upravljanja vozila sa prisutnošću alkohola, opojnih droga i lijekova, ne korištenja sigurnosnog pojasa na svim sjedalima na kojima je sigurnosni pojas ugrađen i korištenje mobitela i drugih uređaja koji ometaju vozača u sigurnosnom upravljanju vozila.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno