Zajedničkim postupanjem policijskih službenika i djelatnika carine na graničnom prijelazu Županja, u teretnom vozilu u utorak je pronađeno skrivenih 200 tisuća tableta Xanax, lijeka koji sadrži psihotropnu tvar, a koja se nalazi na popisu opojnih droga, javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Tablete su pronađene u kabini teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnji državljanin Srbije. Vozač je uhićen i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu, predan u pritvorsku jednicu policije.

Nadalje, u Postaji granične policije Županja provedeno je kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim i 36-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine kojim je utvrđena sumnja kako su počinili kazneno djelo teške krađe.

Kako ukazuju saznanja iz kriminalističkog istraživanja, 62-godišnjak i 36-godišnjak su u noći 21. listopada 2019. godine provalili u trgovinu mješovitom robom u Babinoj Gredi, u ulici I. Mažuranića te otuđili 100 šteka različitih cigareta.

Materijalna šteta iznosila je nekoliko desetaka tisuća kuna. Otuđene cigarete su pronađene u domu u Zagrebu 49-godišnjeg hrvatskog državljanina. 62-godišnjak i 36-godišnjak uhićeni su, te uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, dok je nad 49-godišnjakom provedeno kriminalističko istraživanje radi kaznenog djela prikrivanja.