-0 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Ponovno pokrenut program redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za policajce

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Policijska akademija u rujnu će ponovno pokrenuti program redovitoga srednjoškolskog obrazovanja kroz 3. i 4. razred, kojim će polaznici steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova.

U narednoj školskoj godini bit će upisano 50 budućih policajaca čije će obrazovanje trajati dvije školske godine, uz 11-mjesečni program prekvalifikacije za zanimanje policajac/policajka, koji se na Policijskoj akademiji provodi od 2011.

Na natječaj Policijske akademije mogu se do 20. kolovoza prijaviti svi zainteresirani srednjoškolci koji zadovoljavaju postavljene uvjete.

Takav program na Policijskoj akademiji dosad se provodio u dva navrata – od 1994. do 2000. godine te paralelno s programom prekvalifikacije od 2011. do 2013. godine. Razlog za ponovno uvođenje dvogodišnjeg programa u Policijsku školu Josip Jović, koja u sklopu Policijske akademije provodi programe temeljnoga policijskog obrazovanja, je u tome što dulji program omogućuje bolju socijalizaciju učenika u organizacijskoj i profesionalnoj kulturi policije tijekom školovanja, a to doprinosi razvoju profesionalnog identiteta i integriteta budućih policajaca. Osim toga, duljim programom omogućit će se kvalitetniji razvoj stajališta polaznika, kao i jaču privrženost policijskoj organizaciji i profesionalnom, etičnom postupanju utemeljenom na poštivanju ljudskih prava.

Još jednom pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje u natječaju da se prijave putem obrasca, uz potpisanu suglasnost roditelja – skrbnika, primaju do 20. kolovoza ove godine na adresu: Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska škola “Josip Jović”, Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1, s naznakom „za natječaj“, poručuju iz MUP-a.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno