18 C
Vinkovci
Subota, 3. lipnja 2023.

Postani specijalist 3D tehnologija!

Više od autora

- vl promo-

Program „Specijalist 3D tehnologija“ namijenjen je osobama koje su zainteresirane za razvoj proizvoda ili proizvodnju u svim područjima tehnike kao što su strojarstvo, elektrotehnika i elektronika, robotika itd., te za dizajn, arhitekturu i umjetnost.

Besplatno pohađanje navedenog programa omogućeno je kroz projekt „Pronađi posao u drvnom sektoru!“ za mlade osobe do 29 godina koje se nalaze u NEET statusu, odnosno nisu zaposlene, nisu u sustavu obrazovanja ili nekom drugom obliku osposobljavanja i ne nalaze se u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje minimalno 4 mjeseca prije ulaska u projekt.

Polaznici ovog programa dobit će jedinstvenu priliku za stjecanje potrebnih vještina i upoznavanje s vrhunskom opremom u 3D laboratoriju Drvno-tehnološkog centra u Gradištu koja će im omogućiti izradu 3D modela, skeniranje postojeće geometrije i ispis vlastite ideje. Drvno-tehnološki centar je opremljen vrhunskom 3D tehnologijom koja je na raspolaganju malim i srednjim poduzetnicima, stolarijama i obrtima, nezaposlenima, start-upovima, učenicima, studentima, profesorima, znanstvenicima, istraživačima i inovatorima kao i svim ostalim zainteresiranima za razvoj proizvoda i proizvodnju ne samo u drvnom sektoru već i ostalim sektorima. Program omogućuje upis zvanja u radnu knjižicu i certifikat Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Trenutno su otvorene prijave za sudjelovanje u projektu, a zainteresirani se mogu prijaviti putem Google obrasca koji se nalazi na Facebook stranci projekta „Pronađi posao u drvnom sektoru!“ te na društvenim mrežama Drvnog klastera Slavonski hrast.


Dvogodišnji projekt vrijedan 1.346.649,70 HRK/178.731,13 EUR započeo je s provedbom 16. srpnja 2021. godine te je usmjeren na provedbu aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih NEET osoba na području Vukovarsko-srijemske županije te poticanje njihovog zapošljavanja u drvnom sektoru. Uz Drvni klaster Slavonski hrast koji je nositelj projekta, projekt provode Područni ured Vinkovci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Vukovarsko-srijemska županija te Zajednica kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije kao projektni partneri. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a isti se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Bespovratna sredstva osigurana su iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89 %) te Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11 %) u ukupnom iznosu od 1.346.649,70 kuna/178.731,13 EUR.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Drvnog klastera Slavonski hrast.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno