Foto: Pixies promo
Kultni alternativci – Pixies, neki dan su s fanovima podijelili video za novu pjesmu “Hear Me Out”, koja će biti objavljena kao 12-inčni singl, a u prodaji će se naći 16. listopada.
Na B-strani singla naći će se obrada pjesme “Mambo Sun” legende glam rocka Marca Bolana i njegovih T’Rex.
Redateljica spota je Maximilla Lukacs a video je koproducirala basisttica banda Paz Lenchantin. Video je snimljen u u Novom Meksiku za vrijeme pandemije COVID-19, a kao glavni lik spota se pojavljuje Henry Hopper.
Paz Lenchantin je pjesmu napisala, zajedno s frontmanom Black Francisom, te je izjavila kako je pišući je bila nadahnuta melodijom.
“Hear Me Out” govori o stvarima koje se ne odvijaju onako kako smo se nadali, ali znajući da će bez obzira na sve, na kraju biti u redu. Black je započeo melodijske fraze na starom organu. Odmah mi se dopalo, pa me zamolio da napišem tekst. Pjesma ima evokativnu melodiju koja je lako nadahnula stihove.”
Gitarista Joey Santiago je još dodao: “Paz zvuči kao da razgovara sa gluhim tipom. Napravio sam rif u western stilu na kraju refrena, što je bilo kao da sam joj dao pištolj kako bi momak napokon skrenuo svoju pažnju na na nju.”
Bubnjeve u Pixiesima i dalje “ubija” David Lovering koji je prošle godine, zajedno s cijelim bandom objavio odličan album “Beneath the Eyrie”.