15 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Potpora ugostiteljima za autohtonu gastro ponudu kroz projekt “Crni sendvič”

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
Vukovarsko-srijemska županija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u autohtonu gastro ponudu iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije za 2022. godinu putem projekta „Crni sendvič“.

Riječ je o bespovratnim potporama ugostiteljskim objektima sa svrhom promicanja autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u turističkoj ponudi županije i poboljšanja gastronomske ponude.

Projekt „Crni sendvič“, ističe se, osmišljen je s ciljem promocije autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda od crne slavonske svinje – fajferice. Crni sendvič predvidivo sadrži crno pecivo sa slaninom crne slavonske svinje, jaje iz slobodnog uzgoja, sir i sezonsko povrće.

Bespovratne potpore namijenjene su pružateljima ugostiteljskih usluga koji se snabdijevaju poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima od poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača koji svoju djelatnost obavljaju na području Vukovarsko-srijemske županije gdje su i registrirani.

Potpore se dodjeljuju u iznosu od 5.000,00 za kupovinu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda od lokalnih poljoprivrednih proizvođača (slanina crne slavonske svinje). Ukupna vrijednost javnog poziva je 30.000,00 kn.

Javni poziv je otvoren do 31. svibnja 2022. godine, odnosno do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za tu namjenu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno