10 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Povijest se ponavlja: Filip Lovrić u muškoj, Nika Markić u ženskoj konkurenciji pobjednici utrke Orient Express

Više od autora

- vl promo-

Proljetno vrijeme i vinkovačka gradska vreva bili su pun pogodak za otvorenje i početak današnje druge utrke Vinkovačke trilogije na 10 km – Orient Express. Vinkovačkim ulicama, od prijavljenih 146, prošlo je 90 trčaka, a titulu najboljih i ove godine su odnijeli Filip Lovrić u muškoj te Nika Markić u ženskoj konkurenciji.

Nakon utrke Orion na 5 km gdje su Nika i Filip u svojim konkurencijama zauzeli drugo mjesto, kontinuiranim radom te treninzima uspjeli su izboriti zasluženo prvo mjesto. Na pobjednički trin sjeli su i prošle godine te su svoj uspješni niz dosljedno nastavili i ove.

“Ženska konkurencija je bila doista jaka prošle godine, a kako se saznanje o ovoj utrci proširilo i van Vinkovaca, broj prijava je ove godine još veći”, rekla nam je pobjednica Nika, dodavši kako su joj pripreme tekle, već unazad 2, 3 godine, glatko i bez pritiska. Istim tempom, kaže, nastavila je i ove sezone te još jednom pokazala svoje znanje i vještine ovog sporta.

Svoje oduševljenje nije sakrio ni Filip koji se za ovu utrku pripremao tri puta tjedno, prilagođavajući si tempo ovisno o zahtjevima utrke. “Osjećaj je odličan, jedva sam čekao, pogotovo nakon utrke na 5 km gdje sam bio drugi, ponos je sada još veći.”

“Naša trilogija i ove je godine organizirana uz pomoć grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, a mi se trudimo iz godine u godinu ovo natjecanje podići na višu razinu, o čemu nam govore i same prijave na kojima bilježimo više domaćih trkača nego što je bilo prijašnjih godina”, ponosno kaže organizator utrke te voditelj Sportske udruge građana FTC Hrvoje Klarić.

Važno je spomenuti i školu trčanja koja je uvelike pomogla svim sudionicima utrke da se što bolje pripreme za natjecanje. “Ja kao netrkač u svijet trčanja ušao sam onako ležerno, a svoje sam prve utrke, iskreno rečeno, jedva preživio”, obrazložio je Klarić rekavši kako je, poučen svojim primjerom, shvatio da ljudima za takve utrke ipak treba više pripreme.

“Još jedan je ovo način za promicanje grada i zdravijeg života naših građana” započela je pročelnica Odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca Marija Liščić Drmić, a ovakvim se događanjima, kaže, spajaju kultura i turizam.

Top 3 u muškoj i ženskoj konkurenciji:


Žene

1. mjesto – Nika Markić (48:35)

2. mjesto – Vedrana Jovanovac (50:20)

3. mjesto – Anita Marjančević (53:31)

Muškarci

1. mjesto – Filip Lovrić (35:07)

2. mjesto – Vatroslav Haramustek (35:33)

3. mjesto – Zen Stanković (37:30)

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno