Budući da je 15. siječnja 1992. godine Republika Hrvatska postala međunarodno poznata zemlja, danas se diljem zemlje slavi 29. obljetnica međunarodnog priznanja Hrvatske kao i 23. obljetnica uspješno obavljene mirne reintegracije i završetka mandata UNTAES-a kojim su okupirana područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema vraćena u ustavno pravni poredak Republike Hrvatske.

Veliki doprinos u svemu tome dali su hrvatski branitelji što im nikad nećemo zaboraviti, a ova značajna događanja u hrvatskoj povijesti obilježena su, kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve koji su svoje živote položili u temelje stvaranja Republike Hrvatske.

Vijenac je položilo izaslanstvo MORH-a i MUP-a koje su predvodili brigadni general Mijo Validžić u svojstvu izaslanika ministra obrane te načelnik Policijske postaje Vukovar Vlado Božić u svojstvu izaslanika načelnika PU vukovarsko-srijemske.

Vijenac je položilo i izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije koju je predvodio župan Božo Galić zajedno s predstavnicima Zajednice povratnika Hrvatske te gradonačelnicima i načelnicima općina i gradova koji su djelovali u vrijeme mirne reintegracije. Molitvu je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana pri župi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, fra Josip Poleto.

Nešto kasnije u Hrvatskom domu u Vukovaru, u sklopu obilježavanja, prikazan je dokumentarni film s tadašnjim zbivanjima u Hrvatskoj te je predstavljena knjiga „Mirna reintegracija – pobjeda razumom” koju je izdala Zajednica povratnika Hrvatske.