13 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Poziv na sudjelovanje u projektu prevencije ovisnosti djece i mladih “Ne daj se upecati”

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Društvo „Naša djeca” Vinkovci poziva sve zainteresirane mlade od 14 do 17 da se prijave za potrebe realizacije predstave na temu „Prevencija ovisnosti” u sklopu Forum kazališta Udruge. „Jedini uvjet je dob, ali naravno da bi voljeli da se jave odgovorni i raspoloženi mladi ljudi, spremni za suradnju”, rekla je Helena Crnjak, predsjednica DND-a Vinkovci dodavši kako se već prijavio mali broj mladih te da prijave još uvijek traju.

Nositelj projekta “Ne daj se upecati” Savez je društava Naša djeca Hrvatske, partner je Hrvatski centar za dramski odgoj dok DND Vinkovci ima ulogu suradnika preko koje je ostvario pravo na edukaciju, odnosno mentora za Forum kazalište.

„Forum kazališta prvotno iziskuju edukaciju za mentore, koji su dužni u školama i društvima „Naša djeca” pripremiti javne radionice na temu različitih situacija s kojima se djeca i mladi danas susreću i kojima su izloženi. Najčešće se tu radi o lošim utjecajima kao što su naprimjer ovisnosti svih vrsta, posebice onih modernog vremena”, navela je Crnjak.


Djeca sa svojim voditeljicama obrade određenu temu koju su zajedno odabrali i na osnovu toga osmisle radnju koja je često podložna mijenjanju. U centru zbivanja uvijek je negativac oko kojeg se „vrte” razne situacije. Zanimljivo je što gledatelji mogu sudjelovati i mijenjati ishod – razgovarati kako se određene situacije mogu različito odigrati tako da na kraju priča uvijek sretno završi.

Ove godine Forum kazalište Vinkovci završava svoj program javnom izvedbom na motivacijskom danu koji će se održati u mjesecu borbe protiv ovisnosti koji počinje 15. studenog. Organizira ga Gradsko-županijski Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, a za cilj ima utjecati na vršnjake kako bi donosili kvalitetne odluke i oduprli se socijalnim utjecajima koji potiču ovisnost.

„Prijave i dalje traju pa ovim putem pozivam mlade da se jave na broj 0989291112 ili na našu mail adresu dnd.vkci@gmail.com. Zaista se radi o jednom prekrasnom iskustvu, pridružite nam se”, pozvala je sve Helena Crnjak.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno