Praznik rada uz stroga pravila ponašanja

0
677
Foto: Pixsell

“Roštiljanje je dopušteno, ali treba poštivati fizičku distancu. Unutar obitelji se može normalno družiti, ali nije dopušteno okupljanje većeg broja ljudi jer još uvijek vrijedi odredba od pet osoba maksimalno”, rekao je sinoć ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak za RTL televiziju, govoreći o prvomajskim aktivnostima.

Naglasio je i da se od građana očekuje da se drže svih mjera koje je stožer propisao, a smatra da su dosad pokazali svijest i odgovornost zahvaljujući čemu se i postigao ovakav uspjeh. “Dobra epidemiološka situacija, velike rezerve u zdravstvenom sustavu, stvari su koje nam daju mogućnost da malo popustimo karantenske mjere od prije više od mjesec dana. To smo odlučili napraviti vrlo oprezno i u fazama”, istaknuo je Capak.

Ovom prilikom najavio je i da u Stožeru planiraju kod bolesnika zabilježiti težinu i visinu, jer se pojavilo nekoliko studija o mogućnosti težeg oboljenja kod osoba s prekomjernom tjelesnom težinom, kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom, te je kod njih češće potrebno liječenje na respiratoru.