Rukometni klub Spačva Vinkovci u godini kada slavi dva jubileja, 70 godina postojanja kluba i 10 godina igranja u najelitnijem rukometnom rangu u Hrvatskoj Premijer ligi, ostvario je jedan od najvećih uspjeha u svojoj povijesti, a i sporta u Vinkovcima, a to je plasman u Europsku ligu.

Nastup u Europskoj ligi bio je upitan, a razlog je dobro poznat i financijske je prirode. S obzirom na to da je epidemija koronavirusa naprasno prekinula sva sportska natjecanja, pa tako i rukometna, a isto tako je donijela i gospodarsku krizu te su se mnogi klubovi našli u nepovoljnoj financijskoj situaciji, pa tako i RK Spačva Vinkovci.

“Da bi se mogli natjecati u Europskoj ligi morali smo uplatiti 20 tisuća eura depozita, a koji se po završetku lige i svih odigranih utakmica vraća klubu. Svjesni činjenice da je ova kriza svima poremetila planove te da su neke druge stvari u ovome trenutku važnije od sporta ipak smo uz pomoć Grada Vinkovaca uspjeli osigurati potrebna sredstva i ovim putem se zahvaljujem svim ljudima u gradskoj upravi, a posebnu zahvalu uputio bih i ovim putem gradonačelniku Ivanu Bosančiću koji je u ovim teškim vremenima pronašao načina da vinkovački rukomet izađe na europsku scenu.”, rekao je Mirko Mečić.

Igranje u Europskoj ligi vinkovački rukometaši mogli su izboriti jedino dobrim plasmanom u Premijer ligi, a oni su na kraju ove sezone bili treći i što im je omogućilo pravo nastupa u ovom prestižnom europskom natjecanju. Igrače Spačve prvo očekuju utakmice pretkola, a ako prođu te dvije stepenice igrala bi u grupnoj fazi natjecanja i našla bi se među 16 najboljih ekipa.

“Vjerujemo da možemo polučiti dobar rezultat i svi, sada kada smo potvrdili nastup u Europskoj ligi, s nestrpljenjem čekamo da ove godine po prvi puta u povijesti kluba zaigramo i na europskoj sceni.”, kazao je predsjednik Mečić. Spačva je zaslužila to svojim igrama u ovih deset godina otkako je član Premijer lige te se iz godine u godinu penjala stepenicu po stepenicu više. Europa je najbolja čestitka klubu za 70. rođendan.