1. Vinkovce je danas posjetio premijer Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, koji je nazočio proširenoj sjednici ŽO HDZ Vukovarsko – srijemske županije. Njegov domaćin je bio predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a Dražen Milinković. Uz premijera u Vinkovcima su boravili i ministri Zdravko Marić, Josip Aladrović i Mario Banožić, nositelji liste za 5. Izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Sabor RH. Oni su održali zatvoreni sastanak za javnost, na kojemu su raspravljali o situaciji u Vukovarsko-srijemskoj županiji i tijeku priprema za izbore.

Nakon sastanka premijer Plenković je istakao da je on i HDZ uvjeren u pobjedu na izborima. “Održali smo sastanak u jednom izrazito povoljnom okružju. Ovdje je nositelj liste Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar financija, kao i posljednji put i očekujemo da ćemo ovdje ostvariti jedan od većih uspjeha HDZ-a na izborima za Hrvatski sabor, 5. srpnja.”, rekao je Plenković.

“Mislim da smo pokazali koliko nam je važan ravnomjerni regionalni razvoj. Projekt Slavonija je u svim slavonskim županijama napravio ogroman iskorak i to kanimo raditi i dalje. To je naš prioritet u kojemu smo ugovorili preko 20 milijardi kuna”, istakao je Plenković, te prokomentirao da će birači to prepoznati i jako dobro promisliti kome će dati svoje povjerenje na ovim izborima, komentirajući Škoru i njegov Domovinski pokret. Ovo su izbori na koje ćete ići sigurno za one koji su osigurali radna mjesta, gospodarski rast, pa čak i u ovakvim okolnostima, koje su potvrdile i rejting agencije.

Na pitanje tko će sve biti na listi Pete izborne jedince Plenković je istaknuo da se još malo strpimo, ali da će svakako biti na listi najbolji i najkvalitetniji ljudi.

Drago mi je što je premijer Andrej Plenković danas u Vinkovcima i da smo se na još jednom radnom sastanku još bolje pripremili za predstojeće parlamentarne izbore, rekao je Mladen Karlić, predsjednik Gradskog vijeća Vinkovaca istaknuvši kako je izuzetno zadovoljan svime što je Vlade Andreja Plenkovića učinila za Vinkovce i Slavoniju unatoč brojnim problemima te vjeruje u snažnu pobjedu HDZ-a.     

“Premijer Andrej Plenković je kroz svoj rad, ali i kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem, kao i  kroz sve one projekte koje smo imali u Vinkovcima pokazao da vodi računa Slavoniji, o Vinkovcima, a nama je to jako važno. Mislim da treba nastaviti tim smjerom i da je neupitna pobjeda premijera i HDZ-a, kako bi nastavili sa gospodarskim oporavkom i riješiti sve ovo što nam je u posljednje vrijeme donijela kriza uzrokovana koronavirusom.”, rekao je Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca, istaknuvši kako se ne smije dogoditi neka nova korona, odnosno da se ne dogode ljudi koji ne mogu voditi Hrvatsku na najbolji mogući način.

“Moramo svi dati svoj obol i osigurati Hrvatskoj demokratskoj zajednici veličanstvenu pobjedu u Vinkovcima , Vukovarsko-srijemskoj županiji,  a onda i u Petoj izbornoj jedinici gdje će našu listu predvoditi ministar Marić koji je pokazao da se mogu srediti financije u Hrvatskoj, kao i da se može osloboditi novac prema jedinicma lokalne samouprave te na taj način pokrenuti projekti.”, rekao je Ivan Bosančić.