U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci predstavljena je danas zbirka pjesama pod nazivom „Ponoćni gosti“ autora Đure Pavičića kojemu je ovo šesta zbirka poezije.

Vinkovačka knjižnica po treći put ugostila je pjesnika iz Kladavca, Đuru Pavičića, koji je još jednom pokazao što za njega znači poezija. Šesta zbirka pjesama „Ponoćni gosti“ sadrži 61 pjesmu, a sve ih veže nostalgija i sjećanje na prošla vremena.

„Iz ove perspektive čini se kako je tada sve nekako bilo puno ljepše i jednostavnije. Zato, s obzirom na moje godine i činjenicu da sam prošao više od pola života, ova zbirka posebna je po toj nostalgiji i raznim životnim okolnostima bez kojih ne bi ni bilo čari poezije. Jednostavno mora biti tuge, radosti, propalih ljubavi…“, rekao je autor Đuro Pavičić.

Dodaje kako je njegova poezija uglavnom narativna i bez puno pisanja u šiframa, a ideje crpi iz svakodnevnog života. Naslov „Ponoćni gosti“ odnosi se na odmicanje života i zbirku je nazvao prema jednom sonatu koji je napisao.

„On je jedan pjesnik koji dosta radi na sebi i koji gotovo svake dvije do tri godine izda po jednu zbirku pjesama od kojih je svaka bolja od prethodne“, rekla je autorica predgovora Martinka Sučić koja je također sudjelovala na promociji.

Osim predgovora, Martinka Sučić je i lektorirala tekst, dok je pogovor napisao Mirko Čurić, dopredsjednik Društva hrvatskih književnika i predsjednik Ogranka pisaca Slavonije, Baranje i Srijema.