1 C
Vinkovci
Srijeda, 6. prosinca 2023.

Prema podacima Županije i Grada Vinkovaca od ponedjeljka 2 škole po modelu B, a 5 po modelu C

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

">

Kako je danas objavio Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, na području naše županije među oboljelima od COVID-19 trenutačno su i 103 nastavnika te 259 učenika dok su u samoizolaciji 40 nastavnika i 773 učenika.

Poznato je kako je drugo polugodište školske godine 2021./2022. u gotovo svim školama u našoj županiji počelo s nastavom uživo odnosno u školi. Tako je ovaj tjedan 15 srednjih škola kojima je osnivač Vukovarsko-srijemska županija imalo nastavu po modelu A, a od ukupno 41 osnovne škole, gdje je osnivač Županija, samo su 4 škole išle po modelu C, dakle u potpunosti online. Bile su to osnovne škole u Vrbanji, Štitaru, Strošincima i Privlaci. U Vinkovcima svih sedam osnovnih škola kojima je osnivač Grad Vinkovci imale su nastavu uživo.

Kako broj oboljelih i onih u izolaciji raste, a taj porast vidljiv je i u sustavu obrazovanja, doznajemo kako se trenutna situacija održava na održavanje nastave sljedeći tjedan budući da, ovisno o procjeni epidemiološke situacije, škole pojedinačno mogu zatražiti provođenje online nastave.Kako ističe Jadranka Mustapić Karlić, v.d. pročelnice županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti, od 56 škola kojima je osnivač Županija, njih 49 trebalo bi sljedeći tjedan imati nastavu po modelu A. Dvije škole ići će po modelu B što znači da će dio nastave imati online, dio uživo. To su Tehnička škola Ruđera Boškovića u Vinkovcima te Osnovna škola Mate Lovraka u Županji. Pet škola ići će po modelu C, što znači samo online, a to su osnovne škole u Posavskim Podgajcima, Gunji, Račinovcima, Gradištu i Bršadinu.

Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca, rekla nam je kako prema sadašnjoj situaciji svih sedam osnovnih škola kojima je osnivač Grad Vinkovci i sljedeći tjedan ostaju na nastavi uživo. Nije, pak, isključeno da se do ponedjeljka nešto i promijeni budući da roditelji školama podatke dostavljaju i preko vikenda.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno