33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Prestanak obavezne vožnje s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima

Više od autora

- vl promo-


Uzevši u obzir prestanak zimskog računanja vremena 27. ožujka, iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske podsjećaju da će obaveza korištenja dnevnih ili kratkih svjetala pri vožnji danju za sva motorna vozila prestati 31. ožujka, kako je određeno Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Ipak, svjetla se moraju koristiti noću te u slučaju smanjene vidljivosti (magla, kiša, snijeg i slično). Također napominju da je bez obzira na zakonske obaveze vozilo s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima danju bolje vidljivo te je i prometovanje sigurnije. Jednako tako, spomenuta obaveza ne prestaje za mopede i motocikle koji pri vožnji danju moraju imati upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine.

Stoga apeliraju na vozače da unatoč prestanku obaveze korištenja dnevnih ili kratkih svjetala danju, od 1. travnja tijekom vožnje na vozilu u slučaju smanjene vidljivosti imaju upaljena svjetla, kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu te i na taj način doprinijeli vlastitoj sigurnosti te sigurnosti drugih sudionika u cestovnom prometu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno