14 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Prisegnuli novi kandidati za zrakoplovne inženjere i tehničare

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Središtu za temeljnu obuku Hrvatske kopnene vojske u Požegi, u petak, 31. kolovoza 2018. godine održana je svečana prisega 29 ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, kandidata za časnike zrakoplovne inženjere i stipendiste zrakoplovne tehničare.

Riječ je o dragovoljnim ročnicima koji su uspješno završili obuku dragovoljnog vojnog osposobljavanja koja je započela 13. kolovoza 2018. godine.

Obuku je završilo sedam ročnika, kandidata za časnike deficitarnih zanimanja odnosno zrakoplovnih inženjera koji su ostvarili prijam u Oružane snage RH temeljem javnog natječaja Ministarstva obrane za prijam kandidata/kandidatkinja za časnike/časnice iz srpnja 2018. godine.

Također, obuku je završilo i 22 zrakoplovna tehničara s kojima je Ministarstvo obrane sklopilo ugovor o stipendiranju.

Svečanosti su nazočili zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ brigadni general Željko Šikić, zapovjednik Središta za temeljnu obuku HKoV-a brigadir Milan Čorak, kao i ostali predstavnici MORH-a i OS RH.

General Šikić u svom je obraćanju čestitao kandidatima za časnike zrakoplovnim inženjerima i stipendistima zrakoplovnim tehničarima na dragovoljnom vojnom osposobljavanju istaknuvši: „Kroz ova tri tjedna uspješno ste prošli sve planirane faze obuke, što povećava ukupnu spremnost Oružanih snaga Republike Hrvatske. Za vaš uspjeh na dragovoljnom vojnom osposobljavanju zaslužni su prije svega vaši instruktori koji su imali odgovornu zadaću obučiti vas temeljnim vojnim vještinama, ali i onu važniju ulogu, naučiti vas životnim lekcijama i učvrstiti vas u odluci da nastavite vojnu karijeru“. 

Nakon završetka obuke, kandidati za časnike zrakoplovni inženjeri, školovanje nastavljaju na Temeljnoj časničkoj izobrazbi na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“, dok 22 kandidata za zrakoplovne tehničare odlaze na specijalističku obuku u 93. zrakoplovnu bazu HRZ-a u Zemuniku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno