7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Priznanje i zahvala medicinskim sestrama i tehničarima vinkovačke bolnice

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Gradonačelnik Ivan Bosančić danas je primio predstavnice medicinskih sestara i tehničara Opće županijske bolnice Vinkovci. U povodu nadolazećih blagdana uručio im je simbolične darove kao znak zahvale za rad i trud koji danonoćno ulažu na svom radnom mjestu, posebice u ovim za medicinske djelatnike iznimno zahtjevnim uvjetima rada u okolnostima pandemije novog koronavirusa.
„Kako imamo odličnu suradnju s medicinskim sestrama mi smo im ovim željeli odati samo jedno malo priznanje za sve ono što su učinili i čine tijekom pandemije i svih ovih nedaća koje su zadesile sve nas, a znamo da tu sestre nose sigurno jedan od najvećih tereta. Zato nam je bila želja sjetiti ih se za Božić, odati im priznanje i zaželjeti im da se što prije vrate u svoj normalan rad i da se riješimo ovih nedaća koje su nas sve zatekle”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić upućujući čestitku u povodu nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana svim medicinskim sestrama i tehničarima.

Glavna medicinska sestra OŽB Vinkovci Tea Prgić kazala je kako je u bolnici trenutačno zaposleno 400-tinjak medicinskih sestara i tehničara, ali je raspoloživih, s obzirom na situaciju, puno manje. Do sada njih više od 80 bilo je zaraženo, ali unatoč tomu i unatoč otežanim uvjetima rada, funkcioniraju i pružaju potrebnu skrb svim bolesnicima te nalaze način da na covid odjele pošalju dovoljan broj sestara za rad s covid pozitivnim pacijentima.
„Zahvaljujem našem gradonačelniku što je i u ovim vremenima prepoznao trud i rad medicinskih sestara naše ustanove. Medicinske sestre mu također zahvaljuju, a ja moram reći da su sve one iznijele jedan stvarno veliki teret u ovoj pandemiji i još ga uvijek nose. Svi se nadamo da će ovo uskoro završiti i da ćemo mi normalno funkcionirati čim prije”, istaknula je Tea Prgić.
Na darovima i ukazanoj pažnji zahvalila je i Gordana Kucljak, članica Upravnog vijeća bolnice u ime radnika i predsjednica Podružnice OŽB Vinkovci Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara.
„Zahvalila bih gradonačelniku na ovoj predivnoj gesti. Zdravstveni djelatnici su oni koji su najizloženiji ovoj pandemiji i koji se svaki dan susreću s ljudima koji su pozitivni na covid-19. Svaki dan možemo čuti, od ulaza u bolnicu, preko OBHP-a, preko svih drugih odjela, kako nam djelatnici završavaju u izolaciji i zaista smo mi ti, u timu sa svim liječnicima i nezdravstvenim djelatnicima, koji podnosimo jedan od najvećih tereta u ovoj situaciji”, istaknula je Gordana Kucljak.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno