Hrastovi proizvodi sinonim su za dugotrajnost, izdržljivost i bogatstvo, u najraskošnijim građevinama Europe postavljeni su hrastovi podovi, a hrast se koristio i za izradu namještaja. Nekada proizvod rezerviran samo za najimućnije, danas je dostupan svima koji prepoznaju njegovu posebnost. Kako ističu u vinkovačkoj Spačvi, kvaliteta domaće proizvodnje prepoznata je na domaćem ali i na stranom tržištu.

Kako bi svoje proizvode plasirali na strano tržište i uvijek bili u toku događanja često su posjećuju razne sajmove. Tako su ovaj mjesec izlagali svoje proizvode na sajmu Domotex u Hannoveru, najvećem sajmu podova u Europi, mjestu okupljanja najboljih proizvođača svih vrsta podova, gdje se Spačva isticala svojom proizvodnjom masivnih podova.

Hrastovi podovi predstavljaju naslijeđe i tradiciju, znanje i trud koje godinama ulažemo u svoje proizvode. Zadovoljstvo kupaca, rast proizvodnje i prodaje pokazatelj je da dobro radimo svoj posao. Sve proizvode konstantno unapređujemo i to nas drži u samom vrhu drvne industrije. Svake godine naš rad i proizvode prepoznaju nova tržišta. U 2019. godini smo tako otvorili tržište Velike Britanije i Španjolske, što nam je otvorilo nove mogućnosti za razvoj. Sajmovi su odlična prilika za predstavljanje proizvoda. Oni zaokružuju naš rad tijekom jedne godine i daju nam dobar uvid u nove trendove koje donosi sljedeća godina. Naša aktivnost na sajmovima proteklih godina omogućila nam je veliki broj kvalitetnih kupaca na inozemnom tržištu, s kojima ostvarujemo dugogodišnje suradnje. To potvrđuje i činjenica da su, uz domaće tržište, tržišta Njemačke, Francuske i Italije naša najveća tržišta. Ovaj mjesec otvaramo, za nas još jedno veliko tržište, tržište SAD-a. Upravo ovaj tjedan smo predstavili svoje proizvode i na najvećem sajmu podnih obloga u SAD-u. S obzirom da i sada uspješno izvozimo u preko 30 zemalja svijeta, vjerujemo da će jedinstvenost naših proizvoda i nadalje biti prepoznata”, priča nam predsjednik uprave Spačve Josip Faletar.

Napominje i da se trendovi u uređenju interijera mijenjaju, ali prirodni materijali ostaju traženi.

“Jedinstvene karakteristike i unikatna ljepota svakog prirodnog materijala uvijek stvara dodatnu toplinu doma u odnosu na umjetne materijale. Hrastovi proizvodi imaju prepoznatljivu toplu boju. Cijenjeni su zbog svoje izdržljivosti i dugotrajnosti. Takve karakteristike čine hrastov masivni pod nezaobilaznim izborom u uređenju interijera. Još jedna bitna karakteristika hrasta je njegova prilagodljivost interijeru. Odlično se uklapa i u moderni i tradicionalni interijer, te oplemenjuje svaki prostor i daje mu karakter” objašnjava Faletar.