16 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. lipnja 2023.

U prodaji novi album Nick Cavea & The Bad Seeds naslovljen Skeleton Tree

Više od autora

- vl promo-

m_nick-cave_skeleton-tree_objavljen_ST

Nick Cave & The Bad Seeds su u petak 9. rujna objavili novi album Skeleton Tree (Kobalt / Matrix / Menart). Izdanje je dostupno digitalno, na CD-u i ploči.

Njihov šesnaesti studijski album, najavljen pjesmom i spotom Jesus Alone, ujedno je i prvi album koji će biti objavljen nakon što su Nick Cave i njegova obitelj prošle godine doživjeli veliku tragediju – smrt sina. Caveov sin Athur je prošle godine preminuo nakon pada sa stijene. Dan prije izlaska albuma obožavatelji su sve o nastanku albuma mogli saznati u 3D crno bijelom filmu One More Time With Feeling koji je bio prikazan u odabranim kinima. Film je premijerno bio prikazan na filmskom festivalu u Veneciji, a neka su kina uz premijernu projekciju nastavili s prikazivanjem filma do nedjelje 11.rujna. Nick Cave je za režiju filma (3D i 2D)  odabrao Andrewa Dominika:

m_nick-cave_skeleton-tree_objavljen_cover‘Moj automatski odgovor je bio ‘Zašto to želiš napraviti?’ Nick mi je rekao da je želio reći neke stvari, ali nije znao kome da ih kaže. Ideja tradicionalnog intervjua, kaže, nije bila izvodljiva, ali je imao potrebu reći ljudima koji vole njegovu glazbu kakvo je stanje stvari. Mislim da je zapeo negdje i da je morao nešto napraviti, bilo što, barem dati dojam kako dalje.’, pojašnjava redatelj, napominjući kako po njegovim saznanjima ne postoji neanimirani crno bijeli 3D film u modernom vremenu.

Redatelj kaže da se Caveu u početku nije svidjela ideja o 3D jer ne voli 3D. Stoga mu je pokazao kako u 3D tehnici izgledaju stare crno bijele fotografije iz pedesetih, što se kasnije pokazalo kao sjajna tehnika koju je Cave prihvatio. Uz Caveovu naraciju, izvedbe pjesama i intervjue, dobili su jaku, krhku i sirovu priču, istinsko svjedočenje umjetnika koji traži svoj put iz tame.

Nakon što je Cave pogledao film, rekao je da je očito kako je film napravljen s ljubavlju i nije želio ništa mijenjati.


Skeleton Tree putovanje počelo je  2014 u Retreat Studios, Brighton, potom u La Frette Studios, Francuska u jesen 2015, a završeno je u AIR Studios, London početkom 2016.

U nastanku albuma, osim Nick Cavea, sudjelovali su The Bed Seeds u sastavu Warren Ellis, Jim Sclavunos, George Vjestica, Martyn Casey i Thomas Wylder.

Popis pjesama: Jesus Alone / Rings Of Saturn / Girl In Amber / Magneto / Anthrocene / I Need You / Distant Sky / Skeleton Tree.

VIDEO: JESUS ALONE (SPOT)

TRAILER: ONE MORE TIME WITH FEELING

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno