20 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Projekcija fotografija vinkovačkog fotografa Zvonimira Tanockog

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Na 177. društvenom ugodniku večeri uz predstavljanje 33. broja časopisa Moji Vinkovci večeras istoimeno društvo za povijest i kulturu grada priređuje i projekciju fotografija vinkovačkog fotografa Zvonimira Tanockog. Održat će se na ljetnoj terasi Hotela Admiral, s početkom u 20 sati.

Na nagovor urednika za kulturu Želimira Fišića, ovaj poznati vinkovački fotograf pristao je biti ilustratorom 33. broja časopisa koji je, kako ističe, na neki način posvećen njegovom autorskom radu. „Na predstavljanju broja održat ću autorsku projekciju pod nazivom Zemlja Rvata. Kolekcija broji preko petsto uradaka, ali ću zbog vremena predstaviti samo polovicu”, rekao je Zvonimir Tanocki iza kojeg je gotovo pola stoljeća fotografskog rada. Fotografijom se počeo baviti 1974., a svoja djela izlaže od 1982. Fotografirao je sve i svašta, a njegov objektiv zabilježio je neke od kultnih trenutaka povijesti naših prostora.


„Bazirao sam se na likovnu umjetnost. Prije desetak godina u našoj galeriji Slavko Kopač napravio sam izložbu pod nazivom Portreti likovnih umjetnika, a ta je kolekcija završila kao moja donacija Gradskom muzeju Vinkovci”, istaknuo je Tanocki rekavši kako stalno dolaze neke generacije koje bi trebalo zabilježiti, ali isto tako dolaze i novi fotografi koje, uz dozu šale, moli preuzeti teret fotografiranja na svoja pleća.

Priprema dvije ili tri izložbe koje planira predstaviti do kraja ove godine, ali ističe kako će detalje ostaviti za sebe sve dok one ne postanu aktualne.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno