I´m in LOVE with the GREEN EARTH naziv je projekta vinkovačke osnove škole kojemu je dodijeljena europska nagrada eTwinning u dobnoj kategoriji 12-15 godina. Projekt je osvojio drugo mjesto, a u više kategorija bila su prijavljena 932 projekta.

Glavni cilj projekta je poticati i razvijati pozitivan vrijednosti odnos prema živim bićima i prirodi kao cjelini. Učenici su osvijestili činjenicu kako je priroda naše pravo blago i da se Zemlja mora održati čistom. „U našoj su školi u aktivnostima navedenog projekta sudjelovali 3.c odjel, 3.b, 4.a, 5.b, 7.b, i 8.a sa svojim učiteljicama i razrednicama. Svatko je radio u okviru svog kurikuluma, uključujući se u projekt u trenutku kada je Nastavnim planom i programom došao na realizaciju. To je bilo izuzetno dobro osmišljeno na početku i osiguralo je ostvarenje sadržaja prema našim planovima“, izjavila je jedna od učiteljica koja je sudjelovala u projektu, Željka Cajner.

Učenici su otkrivali i upoznavali živu prirodu, njezinu raznolikost, povezanost i promjenjivost. Informirali su se, kritički razmišljali i odgovorno djelovali.

„Aktivnosti su bile brojne: izrađivali smo božićne ukrase i čestitke od prirodnih materijala, učenici su izrađivali plakate, prezentacije, maske, cvjetove, sadili su cvijeće, drveće, organizirali prodaju cvijeća, zdravo doručkovali i priredili izložbu crteža na Međunarodnom pčelarskom sajmu u Vinkovcima. Bile smo ponosne na djecu, a oni sretni jer su surađivali kroz sigurno okruženje web portala na kojima su razmjenjivali svoje ideje i ostvarili nova prijateljstva. Naučili su prihvaćati različitost kroz uzajamno uvažavanje i zajedničko napredovanje. Na kraju bismo naglasile da su učenici shvatili kako svojim djelovanjem čovjek često narušava prirodu i društvenu ravnotežu ostavljajući vidljive posljedice“ rekla je Željka Cajner.

22. Listopada održana je live stream eTwinning ceremonija u kojem je prikazan nagrađeni projekt. „Nagrada, na koju smo jako ponosni, samo je dokaz uspješne suradnje i kvalitetnih zajedničkih postignuća.