25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Pruga Vinkovci-Vukovar: Nuštarci i dalje bez odgovora

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ovih dana u Nuštru je ponovno aktualizirana problematika ukidanja jednog od dva pružna prijelaza u tom mjestu na pruzi Vinkovci-Vukovar kojoj predstoji modernizacija i elektrifikacija vrijedna gotovo 531 milijun kuna uz EU sufinanciranje 85 posto.

Riječ je o ukidanju pružnog prijelaza koji dio Mlačuge cestovno povezuje sa središtem mjesta i značajan je ne samo za promet automobilima, nego i za prolazak poljoprivredne mehanizacije, a spomenutim projektom na tom je mjestu predviđen podzemni pješačko-biciklistički pothodnik. Kao razlog ukidanja navodi se propis prema kojemu razdaljina od jednog do drugog prijelaza na pruzi mora biti 1000 m, a ovaj lokalni prijelaz od onoga na županijskoj cesti prema Ostrovu udaljen je 700 metara.

Kako se rokovi za početak realizacije ovoga projekta bliže mještani Mlačuga, gdje se nalazi 230 obiteljskih kuća i koji imaju i potporu ostalih žitelja općine pa su lani prikupili i 1100 potpisa protiv zatvaranja pružnog prijelaza, ponovno su pokrenuli ovo pitanje budući da obećanja koja su stizala iz Zagreba kako će se još jednom razmotriti ova problematika, nisu ispunjena.

Zadnji sastanak, ističe općinski načelnik Hrvoje Drinovac, bio je u Zagrebu u ožujku prošle godine, kada je dogovoreno kako će se projekt još jednom pregledati. Do toga nije došlo pa je u kolovozu poslan dopis i premijeru Andreju Plenkoviću i ministru Olegu Butkoviću, ali odgovora do danas nema, ističe Hrvoje Drinovac.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno