16 C
Vinkovci
Utorak, 27. rujna 2022.

Prva potraga za jajima uspješno završena, “palo” je svih 100

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U gradu je danas prava ludnica. Djeca, mala i velika, rastrčala su se po središnjem parku u velikoj uskrsnoj potrazi za jajima. Iako je kiša planirala pomrsiti planove, potraga je uspješno okončana, a o tome su najbolje posvjedočili žamor i sreća vinkovačkih mališana.

Uz posjet Isusovom grobu, mir, molitvu i iščekivanje vazmenog bdjenja, Velika subota u našem gradu prolazi i u znaku „Uskrsa u Vinkovcima”, manifestacije Turističke zajednice grada Vinkovaca koja je iščekivanje najvažnijeg kršćanskog blagdana posebno uljepšala našim najmlađim sugrađanima. Uvertira je bila potraga za jajima u kojoj su u 45 minuta djeca morala pronaći čak 100 jaja.

Svaki sudionik dobio je posebne upute i lokacije na kojima se skriva ovogodišnje uskrsno blago – ispred Gradskog kazališta, na dječjem igralištu pored Doma izviđača, gradski park i Lapidarij Gradskog muzeja. Nakon što ih je Zeko svima pročitao, potraga je mogla početi.

„Još uvijek nisam pronašla jaja, ali tražim s prijateljicom pa se nadam da ću uspjeti. Jako mi je zabavno i ne želim neku posebnu nagradu, svejedno mi je što ću dobiti, ne mora biti ništa pretjerano”, rekla nam je Petra na početku potrage. S prijateljicom Dunjom napravila je plan i s uputama u rukama „bacila” se na posao.

Martina Matković, direktorica Turističke zajednice, pojasnila je kako je bilo skriveno 100 keramičkih jaja, svako jaje je imalo svoj broj, a svatko tko ih pronađe morao je doći u turistički ured po prigodan poklon. Jaje im ostaje kao uspomena, a poklon kao trajni podsjetnik da su uspješno završili potragu.

„Turistička zajednica već niz godina organizira različite aktivnosti za djecu upravo na Veliku subotu. Za Božić smo imali potragu za poklonima, prošle godine digitalnu potragu za jajima preko aplikacije, a sada je prvi put organizirana u ovakvom obliku. I pokazala se vrlo uspješnom”, rekla je Matković.

Zeko je imao pune ruke posla. U prvih 20 minuta pronađeno je čak 50 jaja, no preostali dio bio je dobro skriven i malo teži posao za ogroman broj mališana koji se danas našao u potrazi, ali i za njihove roditelje koji su im svesrdno pomagali.

„Nekome se ne da ići do kazališta ili u Lapidarij muzeja, do pošte, svi bi nešto nabrzinu. Veliku ulogu tu imaju i roditelji koji pažljivo moraju slušati sve upute. Neki su se čak htjeli „prošvercati” pa su mi donijeli jaja s tržnice, a drugi su uzeli jaja s dekoracije, no ja sam im odmah rekao da to vrate kako ne bi dobili opomenu od komunalnih redara. Svega ima, dobro da sam ja kao zec još živ”, kazao nam je popularni Zeko zaželjevši svima sretan Uskrs.

U parku ispunjenom dječjim smijehom i igrom uživao je danas i gradonačelnik Ivan Bosančić.

„Predivna je ovo slika i morat ćemo češće organizirati ovakve događaje. Lijepa je ovo prilika da mališani upoznaju svoj grad, da se igraju, ali i sklapaju nova prijateljstva. Pandemija je napokon dozvolila popuštanje mjera i više izlazaka pa se nadam kako ćemo ovako velik broj djece u centru grada viđati puno više”, poručio je Bosančić.

U sklopu “Uskrsa u Vinkovcima” za mališane je, u suradnji s Kazališnom družinom Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda, organizirana i predstava “Ružno pače” koja je nakon potrage odigrana u parku ispred vinkovačke gimnazije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno