-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10. prosinca 2023.

Prva vinkovačka Bradata aukcija

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Movember ili brkati studeni je globalni pokret obilježavanja studenog kao mjeseca zaštite zdravlja muškaraca i glavni je fokus na probleme koji pogađaju muškarce kao što su rak prostate ili rak testisa. Glavna značajka inicijative je poticanje muškaraca da puštaju brkove kako bi privukli pažnju i potaknuli razgovore o muškom zdravlju.

Tim povodom, po prvi put izvan Splita, Bradata aukcija bit će održana u Vinkovcima 24. i 25. studenog. „Prijateljstvo s kolegom iz Splita Sinišom Šunjićem i Markom Sučićem, koji su razmišljali na način kako svrhu Movembera pretvoriti u nešto društveno korisno, rezultiralo je Bradatom aukcijom. Odlučili su u tom trenutku, prije 7 godina, pokrenuti humanitarnu akciju koja bi bila popularno zabavnog karaktera i u restoranu organizirali brijanje brada na način da je svaki „bradonja” donirao nešto novca”, započinje priču jedan od suorganizatora Bradate aukcije u Vinkovcima Krešimir Španić.

Sve to u početku nije imalo velike ambicije osim druženja i zabave, no preraslo je u nešto daleko veće. Njihova energija i zanos preselila se nakon 6 godina i na ostatak Hrvatske.„Sljedeće godine plan je da, svi zajedno, raširimo ovu ideju na cijelu Hrvatsku”, poručuje Španić. Organizatori su se potrudili i obogatili hvalevrijednu aukciju bogatim sadržajem koji započinje stručnim predavanjem o raku prostate u prostorima Matice Hrvatske u 19 sati 24. studenog. Večer se nastavlja nastupom stand up komičara SplickaScena na temu „bradata aukcija” u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

Središnji događaj je dan poslije u Excellent Pubu od 16 sati pa nadalje kada počinje Bradata aukcija gdje će oni hrabri obrijati svoje brade kako bi potaknuli prijatelje i poznanike na donacije za Ligu protiv raka Vinkovci. Dolazi veliki broj gostiju sa strane, dolaze barberi iz cijele Hrvatske i Slovenije, odaziv je velik, svi žele doći u Vinkovce. „Bilo bi dobro da se i veliki broj građana odazove i uveliča cijeli ovaj događaj. Drage građanke, dragi građani, dođite, zabavite se s nama, donirajte koji euro i vjerujem da ćemo napraviti jednu veliku stvar za nas muškarce”, zaključuje Španić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno