Članovi Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza vukovarsko-srijemskog na nedavno održanoj sjednici zaključili su, između ostaloga, da će se konačna odluka o sustavu natjecanja za natjecateljsku godinu 2020./21. donijeti nakon postupka licenciranja, završetka natjecanja i dobivenog mišljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, odnosno suglasnosti Središnjeg državnog ureda za sport.

Na osnovu odluke Izvršnog odbora HNS-a, a nakon rasprave i prijedloga članova Izvršnog odbora ŽNS-VS donijeta je odluka da se da se nakon jednog kola u proljetnom dijelu prvenstva, 16. kola Prve ŽNL vukovarsko – srijemske, natjecanje neće nastaviti i trenutna tablica proglašava se konačnom. Iz lige nitko neće ispasti, a u ligu ulaze prvak NS Vinkovci, prvak NS Vukovar i pobjednik kvalifikacija u kojima će se susresti prvak NS Županja i drugoplasirana ekipa NS Vinkovci.

Prva ŽNL vukovarsko-srijemska u sezoni 2020./21. povećati će se na 18 klubova. Natjecanje u drugim i trećim ligama nogometnih središta, kao i lige mladeži neće se nastaviti i trenutne tablice proglašavaju se konačnim. Iz liga nitko neće ispasti. Odlučeno je da se do početka natjecanja sezone 2020./21. donesu Propozicije natjecanja te da u sezoni 2021./22. Prva ŽNL maksimalno broji 16 klubova. Ova odluka odnesena je s devet glasova za i s jednim suzdržanim.

Jednoglasno je donesena odluka o kalendaru natjecanja svih županijskih liga i lige mladeži. Tako je odlučeno da prvenstvo u Prvoj ŽNL vukovarsko – srijemskoj počne 8. kolovoza, a završiti 15. studenoga. S obzirom na to da će u novoj sezoni liga trebati odigrati 17. kola, prijedlog je da se, osim vikendom igra i dvije srijede. Jedna srijeda je 26. kolovoza, a druga bi se trebala igrati u rujnu, o čemu će se konačna odluka donijeti na plenumu klubova.

Zbog velikog broja kola u natjecanju i zbog Europskog nogometnog prvnestva 2021. godine prvenstvo će se morati završiti ranije te je iz tog razloga donijeta odluka da se 18. kolo (prvo proljetno) može odigrati 21. studenog, naravno ukoliko to vremenski uvjeti budu dozvoljavali. Isto tako preporuka je da se utakmice prva tri kola igraju nešto kasnije nego što je to uobičajeno (18 sati) zbog ljetnih temperatura. O datumu početka 2. i 3. ŽNL vukovarsko- srijemske, kao i lige mladeži odluku će donijeti nogometna središta.