U sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima, a u organizaciji Taekwondo kluba Vinkovci održava se turnir pod nazivom “Kup heroja” i na kojem sudjeluje devet ekipa s ukupno 70 natjecatelja, od mlađih kadetkinja i kadeta do seniorki i seniora.

Teakwondo klub Vinkovci dugi niz godina organizira turnire, a ove su se godine kada obilježavaju 35 godina postojanja odlučili organizirati prvi “Kup heroja”, turnir koji je posvećen svim hrvatskim braniteljima.

Nazočne natjecatelje i posjetitelje pozdravio je Marko Andabak, predsjednik Taekwondo kluba Vinkovci zahvalivši svima što su se odazvali te naglasio kako je ovaj turnir posvećen svim braniteljima. “Svi ljudi koji su stali u obranu Hrvatske za mene su heroji. Ponosan sam na sve hrvatske branitelje i jako je važno da održavamo sjećanje na njih, važno je očuvanje tih vrijednosti.“, rekao je Marko Andabak u svom obraćanju sudionicima turnira.

Marko Andabak uputio je i riječi zahvale svima koji su pomogli organizaciju turnira, a posebno se zahvalio Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar, Karate klubu “Ictus” Vinkovci i Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci.

“Ovaj turnir posvećen je svim poginulim hrvatskim braniteljima, a ove godine organizirali smo ga u povodu 35 obljetnice našeg kluba te se nadam da će postati tradicionalan. Želja nam ga je organizirati svake godine, a vidjeti ćemo da li će se on narednih godina održavati povodom obiljetnice 109. brigade HV-a, u prigodi obilježavanja Dana državnosti ili Dana branitelja.”, istaknuo je Ivica Zupković, trener koji u klubu radi punih trideset godina.

“Kup heroja” prati i izložba hrvatskog ratnog i vojnog znakovlja Vukovarca Josipa Crnjca. Izloženo je oko tisuću i dvjesto oznaka ratnih i mirnodopskih postrojbi Hrvatske vojske, od kojih su neke vrlo rijetke. Josip sakuplja vojne oznak i na taj način njeguje uspomene na postrojbe koje su sudjelovale u Domovinskom ratu. U slobodno vrijeme bavi se borilačakim vještinama Tae-kwon-do i Sinanju Shin Do.