U Vinkovcima je održana četvrta sjednica Upravnog odbora Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je bilo govora o kadrovskim rješenjima u Zboru sudaca, o organizaciji Kupa i rasporedu natjecanja u Prvoj županijskoj boćarskoj ligi vukovarsko-srijemskoj.

S obzirom na to da predsjednik zbora sudaca Stipo Rogić, zbog zdravstvenih razloga, više nije u mogućnosti obavljati dužnost te je podnio nepozivu ostavku došlo je do situacije da su se morala pod hitno pronaći nova kadrovska rješenja jer uskoro će krenuti i natjecanja. Stoga je predloženo i na kraju jednoglasno usvojeno da se imenuje Povjerenstvo ispred Upravnog odbora koje će premostiti prazninu nastalu u zboru sudaca dok se ne imenuju novi predsjednik i tajnik zbora sudaca.

U Povjerenstvo su imenovani Damir Sovar (predsjednik), Branko Pranjić i Ivo Klanac (članov) i Zdenko Devald (zamjenski član). Povjerenstvo će imati zadaću da delegira suce za Treću boćarsku ligu, kao i suce za Prvu županijsku boćarsku ligu te razgovara i pripremi sve tehničke pretpostavke održavanja sastanka svih sudaca te izbor novog vodstva Zbora sudaca. Upravni odbor je donio i odluku u slučaju da na utakmicama Prve županijske boćarske lige ne bude sudaca da se utakmica ipak igra te da voditelji ekipa potpišu zapisnik.

Odlučeno je i da se organizira Kup Vukovarsko–srijemske županije bez obzira na to da li će se Kup na višim razinama odigrati. Razlog je, smatra Upravni odbor, da klubovima i gračima treba omogućiti da se bore na boćarskim terenima i osvajuju nagrade, jer bit natjecanja je osvajanje pehara i medalja. Stoga je prihvaćen i prijedlog da se 1. kolo Kupa odigra, 11. lipnja, a nositelji su Ivankovo, Mitnica, Lokomotiva i Lapovci. Polufinale i finale održalo bi se 22. lipnja, a igre koje bi se igrale bile bi propisane od strane Hrvatskog boćarskog saveza.

Izmijeniti će se i raspored natjecanja županijske lige kako bi se uskladila završnica ovog natejcanja s višim ligama. Tako bi se redovno 14. kolo igralo 27. lipnja, a doigravanje 4. i 5. srpnja.