Profesori i učenici Drvodjelsko tehničke škole danas su u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci za svu zainteresiranu djecu i njihove roditelje, odnosno za sve ljude dobre volje održali radionicu izrade božićnih ukrasa.

“Svake godine pred Božić učenici naše škole izgrađuju božićne i novogodišnje ukrase. Ove godine odlučili smo se i za nekoliko radionica, a jedan od njih održana je i večeras u našoj knjižnici i čitaonici na koju se odazvao veliki broj djece i njihovih roditelja što nas čini radosnim. Smatramo da su ovakve radionice korisne iz razloga što svako dijete na proizvodu naših učenika dodatno izražava svoju kreativnost. Vidjeli smo da djeca ovakav način prihvaćaju, hoće i vole raditi te smatram kako je i današnja radionica protekla uspješno.”, kazala je prof. Branka Čuljak.

Inače svi ukrasi koje se izrade u školi, kao i na ovim radionicama idu na prodaju, a sav ostvareni prihod ide u humanitrane svrhe. “Izradom ukrasa i njihovom prodajom želimo pomoći našoj djeci koja su u teškoćama, a to činimo na način da im za Božić darujemo određenu količinu novca.”, zaključila je prof. Čuljak.

Uz malo pomoći prof. Branke Čuljak i Željke Orešković, kao i dvije učenice Drvodjelsko tehničke škole djeca su izradila simpatične ukrase za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane.