-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Oblaganje prve vinkovačke dvokatnice na samom je kraju

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Zbog još veće sigurnosti, a i kako bi oku bilo ugodnije, u tijeku je oblaganje kompletne zgrade s oslikanim panelima Pikovog podruma u izvornom obliku kakvog ga Vinkovčani ranih devedesetih pamte.

Djelomična sanacija zgrade na uglu ulica Jurja Dalmatinca i Kralja Zvonimira započela je prije gotovo mjesec dana, a radovi su sad već pri samom kraju. Nekadašnja lijepa zgrada, u čijem je podrumu i dijelu prizemlja nekada bio i ugostiteljski objekt, a na gornjim etažama stanovi i uredi, nakon više desetaka godina napokon je barem prividno sanirana.


Podsjećamo, iz Grada su, u svrhu zaštite prolaznika, poduzeli sve što su mogli s obzirom da se radi o privatnom posjedu. Velik je to problem jer je pitanje vlasništva i dosta komplicirano posebice što, neki od suvlasnika ove zgrade ili njihovi nasljednici, prema nekim saznanjima, žive diljem svijeta što dodatno otežava dogovor kojim bi se riješio problem ove zgrade.

Sagrađena je između 1907. i 1920., a projektirao ju je Karl Basler, poznati vinkovački arhitekt. Zgrada sagrađena za trgovačku obitelj Jakoba Schlesingera prva je vinkovačka dvokatnica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno