33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. lipnja 2022.

Rekorder na autocesti: 43-godišnji državljanin Francuske vozio 239 km/h

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr
Tijekom vikenda na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je 11 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, četiri u kojoj su ukupno četiri osobe lakše ozlijeđene te njih šest u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U Ilači, 6. kolovoza, oko 6,30 sati, 33-godišnjakinja iz Ilače, upravljala je osobnim vozilom, krećući se kolnikom ulice Vladimira Nazora, iz smjera Vinkovaca u smjeru Tovarnika. U jednom trenutku, izgubila je nadzor na upravljačem vozila, te sletjela s kolnika, uslijed čega je došlo i do prevrtanja vozila. U prometnoj nesreći 33-godišnjakinja teže je ozlijeđena.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Iloku, Vrbanji, Bogdanovcima, Srijemskim Lazama, MCGP Tovarnik i na auto-cesti A3, kod naplatnih kućica Lipovac.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli sedam vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,1 g/kg zabilježena je kod 56-godišnjeg vozača bicikla u Borovu. Prema jednom vozaču određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 90 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Izdvajamo postupanja policijskih službenika 7. kolovoza na autocesti A-3, koji su korištenjem uređaja za nadzor brzine kretanja vozila tzv. „presretačem“, utvrdili kako su 43-godišnji državljanin Francuske, 48-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije i 32-godišnji državljanin Nizozemske upravljali vozilom brzinama od 239, 234 te 224 km/h na dijelu autoceste gdje je dopušteno 130 km/h. Izrečene su im novčane kazne u iznosu 5.000,00 kn i zaštitne mjere zabrane upravljanja inozemnom vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno