“Prošle godine za gradonačelnika sam imao dva zahtjeva, onaj važniji vrlo je brzo riješen, a na realizaciju drugog još čekam, no evo imam informacije da će i to uskoro biti napravljeno. Imali smo problema s jednom starom ogradom kod boćarskog igrališta koja je bila uistinu strašna za vidjeti i izuzetno opasna, pogotovo za djecu. Na naš prijedlog ista je uklonjena i sada je to mjesto puno sigurnije za sve one koji se okupljaju na tom prostoru. Drugi zahtjev je bio vezan uz asfaltiranje staze kod jedne zgrade u našem kvartu i to se nadamo da će uskoro biti odrađeno. Sve u svemu ovakav pristup gradskih vlasti je velik pomak naprijed i nadam se da će nastaviti slušati nas građane”, ispričao nam je odmah po dolasku na današnju tribinu “Zajedno za bolje sutra”, koju Grad Vinkovci u mjesnim odborima organizira već treću godinu zaredom, Marijan Furlan, predstojnik zgrade u ulici Ivana Mažuranića.

Naime, ovogodišnji, treći krug tribina na kojima građani u izravnom razgovoru s gradonačelnikom mogu predstaviti svoje ideje i zahtjeve, započeo je današnjom tribinom u Mjesnom odboru Kolodvor, a koja je zbog epidemioloških mjera održana na otvorenom, odnosno na igralištu Osnovne škole Vladimir Nazor.

Čuli su se ovom prilikom brojni prijedlozi, od onih za sanacijom opasnih građevina i rupa u kolniku i zahtjeva za odvozom nepropisno razbacanog otpada, pa do zamolbe za postavljanjem ležećih policajaca na prometnicama na kojima, kako tvrde građani “pojedinci voze utrke”.

“Mogu reći da su ispunjeni gotovo svi zahtjevi građana od prošle godine, a danas smo iznijeli neke druge probleme i nadam se da će i oni vrlo brzo biti otklonjeni. Inače, u ovom periodu od zadnje tribine, dobili smo novo igralište, dodatnu rasvjetu, prometnu signalizaciju, ležeće policajce, otklonjene su i neke nepravilnosti na koje smo ukazivali”, ističe Darko Habuda, predsjednik MO Kolodvor.

Sve prijedloge građana gradonačelnik je i ovaj put odmah prosljeđivao svojim pročelnicima koji su također nazočili tribini i tako se iz prve ruke mogli uvjeriti u ono o čemu građani govore.

“Nastavljamo s obilaskom naših mjesnih odbora, u sklopu izrade proračuna za 2021. godinu cilj nam je obići sve one koji su zainteresirani da s nama sudjeluju u toj izradi, da zajedno predvidimo sve probleme i uvrstimo ih u plan rješavanja u sljedećoj godini. Do sada smo uspjeli riješiti preko 90 posto prošlogodišnjih zahtjeva i s tim smo postotkom zadovoljni. Ovakve tribine nam puno znače jer preko njih dobijemo sve potrebne informacije, imamo neposrednu komunikaciju s građanima i tako smo sigurniji da novac odlazi na pravo mjesto. U ovom mjesnom odboru, konkretno, obnovljena je škola, dječji vrtić, izmijenili smo dosta rasvjete, izgradili novo dječje igralište te riješili neke sitnije probleme kao što su ograde, prijelazi, parkirališna mjesta i slično”, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Ivan Bosančić. Možebitnu novu tribinu najavio je za petak u Mjesnom odboru Slavija no, kako kaže, još će pričekati najnovije epidemiološke podatke za konačnu potvrdu mjesta i vremena idućeg druženja s građanima.