Završili su radovi na energetskoj obnovi zgrade općinske uprave Općine Andrijaševci u Rokovcima ukupne vrijednosti 321.294,93 kuna od kojih je EU sufinanciranje projekta iznosilo 207.816,06 kuna dok je 113.478,87 kuna iznosio udio Općine Andrijaševci.

Sukladno izrađenoj projektnoj dokumentaciji energetskom obnovom projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje (QH,nd) nakon provedbe projekta od 64,75 %, a također smanjenje emisije CO², izvjestili su iz Općine na općinskoj web stranici navodeći kako je energetska obnova doprinijela smanjenju režijskih troškova i troškova održavanja, poboljšanju toplinske ugodnosti kao i samog stanja zgrade.

Nakon završene energetske obnove krenulo se i s radovima na samoj adaptaciji zgrade općine, odnosno unutarnjeg uređenja koje obuhvaća izmjenu podova, novi sustav grijanja, uređenje sanitarnih čvorova, uređenje stepeništa i uredskih prostorija. Predviđeni završetak radova je kraj mjeseca studenog te će se nakon toga pristupiti i izmjeni opreme u samom prostoru.