16 C
Vinkovci
Subota, 3. lipnja 2023.

Ručno oslikane torbe prodavat će u humanitarne svrhe

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Među brojnim aktivnostima koje provode, štićenici i djelatnici Dječjeg doma Sveta Ana Vinkovci obilježili su i Svjetski dan socijalnog rada pod geslom “Poštivanje različitosti kroz zajedničko društveno djelovanje”.

Kako su objavili, pedagošku likovnu radionicu oslikavanja platnenih torbi akrilnim bojama vodila je mag. educ. art. Iva Muškić, a sudionici radionice na svojim su torbama prikazali likove koje smatraju važnima za zajednicu. Svaki je sudionik prikazao svojeg heroja pa su se na torbama našli motivi vezani za zdravlje, okoliš, obrazovanje…


Uz djecu iz Svete Ane, na radionici su sudjelovali učenici 5., 6. i 7. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Vinkovci i korisnici Udruge “Trn” iz Vinkovaca.

Radovi nastali na radionici bit će izloženi u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci. Izložba će biti prodajnog karaktera, a sredstva prikupljena prodajom bit će donirana Udruzi osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN.

„Zahvaljujemo se učenicima koji su sudjelovali i korisnicima Udruge “Trn” te Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci koja će nam ustupiti prostor za izložbu nastalih radova”, poručili su kratko iz Doma.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno