U vremenskom periodu od 10. do 12. kolovoza 2020. godine u izdvojenom obiteljskom imanju u blizini Ivankova 31. godišnji hrvatski državljanin je provalio u prostorije prilagođene za organiziranje prijema ljudi, pričinivši pritom materijalnu štetu nastalu nasilnim ulaskom te odnošenjem manje količine alkoholnih pića, javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Policija je ubrzo nakon očevida 13. kolovoza uhitila 31. godišnjaka i provela kriminalističko istraživanje nad istim te protiv njega podnijela kaznenu prijavu sumnjajući da je počinio kazneno djelo Teška krađa.

Također je s 12. na 13. kolovoza u Komletincima provaljeno u skladišni prostor ugostiteljskog objekta u tom mjestu, koji se nalazi u ulici Braće Radića, odakle je otuđen novac od utrška tog objekta, čime je 26. godišnji ugostitelj oštećen za više tisuća kuna. Policija intenzivno traga za počiniteljem te će biti podnijeta kaznena prijava državnom odvjetništvu sumnjajući da je počinjeno kazneno djelo Teška krađa.

Tijekom protekla 24 sata PU vukovarsko-srijemska je evidentirala 6 prometnih nesreća, od čega su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta, u Vinkovcima, Drenovcima i Trpinji, dok je u 3 prometne nesreće lakše ozlijeđeno ukupno 8 osoba. Samo u jednoj prometnoj nesreći, u Borovu u Glavnoj ulici, gdje je 29. godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom norveških registarskih oznaka pod utjecajem alkohola (1,93 g/kg alkohola u organizmu) i pritom udario u drugo vozilo vukovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 22. godišnji hrvatski državljanin, lakše je ozlijeđeno 6 osoba. Ozlijeđene osobe su u životnoj dobi od 18 do 48. godina.

Osumnjičenik za prometnu nesreću, 29. godišnjak, je hospitliziran u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici u Vukovaru te će protiv njega biti podnijeta odgovarajuća prijava.

“Također bismo istaknuli kako su policijski službenici PU vukovarsko-srijemske u prometu na autocesti Zagreb – Lipovac (A3) 11. kolovoza zatekli 56. godišnjeg državljanina Helenske Republike pri upravljanju osobnim automobilom brzinom od 226 km/h (na mjestu gdje je brzina ograničena do 130 km/h), a pri prekršajnom procesuiranju je primijenjeno umanjenje za sigurnosnu razliku od 10 % od te brzine. Ovom vozaču je izdan prekršajni nalog kojim je predviđena novčana kazna od 5.000 kuna i određena mu je mjera zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjesec”, izvješćuju iz policije.

Istog dana na autocesti Zagreb Lipovac policijski službenici su zatekli 44. godišnju državljanku Rumunjske pri upravljanju osobnim automobilom brzinom od 228 km/h (na mjestu gdje je brzina ograničena do 100 km/h), a pri prekršajnom procesuiranju je primijenjeno umanjenje za sigurnosnu razliku od 10 % od te brzine.

Vozačici je također izdan prekršajni nalog kojim je predviđena novčana kazna od 5.000 kuna i određena joj je mjera zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjesec.