Svjedoci smo novonastale situacije vezane uz virus COVID – 19 koja je rezultirala mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, Vlade i Sabora Republike Hrvatske kojima zatvaraju sportske objekte te je onemogućen rad našeg kluba do daljnjega. Cijeneći napore Nacionalnog stožera u cilju zaštite zdravlja i života sviju nas, moramo se prilagoditi trenutnoj situaciji i pripremiti se za nastavak rada čim kriza završi, poručili su iz Vinkovačkog plivačkog kluba.

Ipak, Vinkovački plivački klub, koliko je to bilo moguće, prilagodio se novonastaloj situaciji te je kao i mnogi drugi klubovi za svoje članove organizirao online treninge preko facebook stranice. Treninzi su prilagođeni mlađim i starijim dobnim skupinama te su se po prvi puta neki od plivača okušali u izradi video uradaka i prikazivanju vježbi.

Treneri Josip Gajčević i Zvonimir Pinter, kao i svi drugi plivači, ostali su doma i inicirali online treninge kako bi ostali u kontaktu sa svojim plivačima i plivačicama. “Prilagođavat ćemo se i dalje te osmišljavati kako da što kvalitetnije zadržimo kontakt s djecom i provodimo osnovnu zadaću sportskog kluba, a to je da pružamo djeci i mladima podršku u razvoju kroz sport. Nadamo se da će pandemija proći čim prije i sa nestrpljenjem očekujemo povratak svih u bazen.”, kažu u Vinkovačkom plivačkom klubu uz zahvalu roditeljima i članovima, na razumijevanju te podršci u nastojanju da prebrode ove teške trenutke.

Propustili su dosta planiranih odlazaka na natjecanje (Sarajevo u ožujku, Žabac i Sv. Patrik u Zagrebu, Šegrt Hlapić u Slavonskom Brodu, Festival plivanja u Zagrebu, Lima kup u Vukovaru). Nažalost i klub, kao dugogodišnji organizator međunaronog natjecanja Sova kupa, morao je odgoditi ovogodišnje šesto izdanje te se iskreno nadamo skorom povratku u plivačke vode.

I Vinkovački plivački klub, kao i većina sportskih klubova u Hrvatskoj naći će se u teškoj materijalnoj situaciji budući da je veliki dio pogona svakog kluba financiran članarinama svoga članstva. Ipak, bez obzira na to, kao i na činjenicu da članovi kluba, do zabrane treniranja nisu aktivno trenirali cijeli mjesec u klubu su proporcionalno umanjili članarinu za iznos koji odgovara broju dana u kojima nije bilo moguće aktivno trenirati, a članstvo će ponovno aktivirati čim se situacija smiri, odnosno kada sve zabrane budu ukinute.