14 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

S ožujkom u grad stižu baka Eva i utrka Orion

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Stiže korizmeno vrijeme i uobičajeno je da će u našem gradu društvenih aktivnosti biti manje nego inače. No, Turistička zajednica grada Vinkovaca neće spavati i za sve naše građane priprema nekoliko događanja, od kojih posebno izdvajaju ”Priče bake Eve” i utrku ”Orion”.

Kako smo najavili prije nekoliko dana, u suradnji s Gradom Vinkovci Turistička zajednica organizira susret s bakom Evom koja će svake nedjelje, počevši od 6. ožujka, pričati zanimljive korizmene priče. U parku u svojoj kući će baka Eva biti od 17:30 do 18:30, a svoje vjerne posjetitelje počastit će kokicama.

Najavljuju i utrku Orion koja će biti održana u subotu 26. ožujka. Riječ je o prvoj utrci vinkovačke trkačke trilogije 2022. godine čiji je start na Trgu dr. Franje Tuđmana, a cilj most u Genscherovoj ulici. Ruta je duga 5 kilometara i budući da je broj natjecatelja ograničen, organizatori pozivaju sve zainteresirane da se na vrijeme prijave. Više informacija o utrci kao i samu prijavnicu možete pronaći na službenoj web stranici organizatora do koje možete doći i putem ovog linka: https://www.stoperica.hr/natjecanje/vinkovci-utrka-orion-5km/64?fbclid=IwAR18Nc-d5LqxYIwtwBpmgEApqEoad6LdBgaxWFqiui97fdCJitlmeeDpmvI

Od niza realiziranih aktivnosti u veljači, TZ podsjeća na održanu edukaciju za male iznajmljivače i one koji će to tek postati. Edukacija je održana u hotelu Admiral 19. veljače u suradnji s tvrtkom Interligo. Polaznici su izrazili zadovoljstvo naučenim te će svoju edukaciju nastaviti i kroz specijalizirani časopis ”Apartman Plus” koji donosi zanimljive i korisne teme za sve male iznajmljivače. Riječ je naime o jedinom specijaliziranom časopisu za turizam koji se bavi temama privatnih iznajmljivača.

Istoga dana, 19. veljače, Grad Vinkovci i TZ grada Vinkovaca bili su domaćini konjanicima, sudionicima 19. pokladnog jahanja koje je organizirala Udruga Vinkovački šokački rodovi. Na korzu ih je dočekao gradonačelnik s drugim domaćinima koji su ih počastili domaćom rakijom i slavonskom platom i krofnama. Konjanici su se nakon toga uputili prema ostalim domaćinima kojih je u Vinkovcima najviše, ove godine čak osam.

“S obzirom na to da je pred nama vrijeme analize učinjenoga u protekloj godini, Turistička zajednica grada Vinkovaca, sukladno zakonskim obvezama, priprema sjednice Turističkog vijeća i sastanak Radne skupine, a do kraja ožujka bit će održana i sjednica Skupštine Turističke zajednice grada Vinkovaca”, poručili su.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno