U službi je već 23 godine, a nakon što je na nedavno održanom memorijalu Šimo Đamić ostvario najbolji rezultat u Vukovarsko-srijemskoj županiji, njegovo ime pročulo se po cijeloj Slavoniji, ali i šire. Antonio Rončević policijski je službenik Interventne jedinice policije Nuštar i među deset je najspremnijih policajaca u Republici Hrvatskoj.

Od 1998. do 2001. godine, 40-godišnji Antonio Rončević bio je pripadnik specijalne jedinice policije, a od 2001. do danas pripadnik je interventne jedinice policije. U svojoj dosadašnjoj karijeri sudjelovao je na brojnim natjecanjima gdje do izražaja dolazi fizička i psihička spremnost, a ono posljednje bilo je u Slavonskom Brodu gdje je na memorijalu Šimo Đamić osvojio deveto mjesto na koje je izuzetno ponosan.

“Prošao sam stazu dugu 25 kilometara noseći opremu tešku 15 kilograma i pušku, izvršavajući složene zadaće kao što su prelazak vodene prepreke, alpinizam, orijentacija u prostoru, bacanje dimne bombe i prelazak mreže pod zaštitnom opremom“, opisao je kratko posljednje natjecanje.

Kao pripadnik MUP-ova tima tri puta je sudjelovao na natjecanju za najspremnijeg pripadnika OSRH-a na kojemu se natječe 160 pripadnika. Svih tih godina bio je među 25 najspremnijih policijskih službenika RH-a te samim time izborio nastup na istima. Kako ističe, natjecanja su izuzetno zahtjevna, no sve ih je uspješno završio.

“Moj najbolji rezultat je bio 2018. kada sam osvojio 33. mjesto od ukupno 160 natjecatelja. U Slavonskom Brodu na natjecanju “Čaplja 2015” sam osvojio 2. mjesto na natjecanju za najspremnijeg policijskog službenika Slavonije i Baranje“, istaknuo je Rončević.

Kako su natjecanja izuzetno fizički zahtjevna, potrebno je kvalitetno se pripremiti. Pripreme se, dodaje, sastoje od hodnji s teretom ili bez tereta, vježbama snage, vježbama gađanja, veslanja i slično, a sve fizičke aktivnosti koje obavlja sastavni su dio posla. Međutim, posao je takav da zahtjeva stalno održavanje kondicije, pa su sve te vježbe postale sastavni dio Antonijevog života, pa čak i hobi. Planira nastaviti istim tempom te časno raditi ovaj posao dokle god ga zdravlje posluži.

“Smatram da interventni policajac mora biti fizički i psihički spreman i časno i profesionalno obavljati zadaće koje se pred njega postave. Zato mi je ovaj posao zadovoljstvo i s ponosom nosim odoru hrvatskog interventnog policajca“, rekao je.